IMAGINI SOCANTE! Cai TORTURATI la targul de animale VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 06 nov 2020, 23:35

Imaginile revoltatoare au fost suprinse in targul de animale din comuna neamteana Candesti.

E suficient sa auzi nechezatul cailor ca sa iti dai seama cat sunt de chinuiti si sa nu te intrebi daca autotitatile sunt fie oarbe, fie indiferente. Rromii din localitatea Buhusi vin aici cu animale puternice la vanzare si le testeaza in fata clientilor. Se vede clar cum un cal este biciut fara mila doar ca sa traga o piatra grea de sute de kilograme.

Enervat peste masura, proprietarul, ca animalul nu misca piatra, il loveste mai cu putere de parca ar avea in fata cel mai aprig dusman.
Curios este ca nimeni nu intervine! Toata lumea se uita cum acest animal este batut ca la spectacol. Si asta nu e tot! Vine randul altui cal sa fie testat tot cu zeci de lovituri de bici.

Nimic nu il opreste pe acest barbat sa loveasca bietul animal, care abia se mai poate misca dupa ce s-a legat de el si pietroiul greu de sute de kilograme. Desi bietul cal se indoaie sub ploaia de lovituri si mai are putin si se prabuseste, proprietarul nu se induioseaza.
Dimpotriva, loviturile continua! In zadar incearca bietul cal sa traga greutatea, nu il mai tin puterile.

De acelasi tratament are parte un alt cal pus sa traga aceeasi piatra in fata posibilului cumparator. In 20 de minute, patru cai au fost maltratati sub privirile nepasatoare a zeci de oameni care au asistat fara sa intervina. Revoltator este ca acest spectacol macabru are loc in fiecare zi a targului din Candesti, iar autoritatile se fac ca nu vad.


Primarul comunei ridica din umeri si spune ca a auzit de acesta situatie. Ar fi mers si in targ, dar n-ar fi vazut pe nimeni care sa bata caii. Pietrele imense puse pe cai ar fi fost scoase de mai multe ori din targul de animale, insa rromii le aduc de fiecare data inapoi.

Am incercat sa aflam si noi punctul de vedere al celor de la Politia Animalelor din Roman, care au aflat de la ziaristi de ororile din targ.
Inspectatorul stie pe de rost legea si pedeapsa pe care o risca proprietarii cailor, dar pana la fapte e drum lung.

Politia s-a autosesizat si incearca acum, in baza acestor imagini sa dea de urmele romilor care si-au biciuit caii. Ramane de vazut daca cineva se va alege si cu pedeapsa, avand in vedere ca sunt rare cazurile in care cei care aplica rele tratamente animalelor au fost si amendati.




 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.