IMAGINI SOCANTE. Iepuri de angora JUPUITI DE VII pentru blana lor

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 25 aug 2021, 15:00

Iti plac puloverelele si articolele vestimentare din angora? Ei bine, poate te vei gandi de doua ori inainte de a-ti cumpara un asemenea produs dupa ce vei vedea aceste imagini.

Putini stiu ca metoda prin care se obtine materia prima necesara confectionarii articolelor vestimentare din angora, este una barbarica si primitiva. In fermele din China, bietele animale sunt jupuite de viu pentru blana lor. Metoda este extrem de primitiva si crunta!

Iepurii sunt tinuti de urechi si de membrele din spate in timp ce blana este smulsa manual de muncitorii de la ferma. Metoda este inimaginabil de dureroasa pentru bietele animale care sunt, astfel, torturate de vii.

Recent, giganti in industria modei cum ar fi Marks& Spencer, Next si H&M s-au alaturat unei campanii prin care incearca sa descurajeze firmele din China care inca folosesc aceasta metoda inumana.

Fibrele de angora sunt dorite pentru textura lor incredibil de moale. Tesaturile care sunt alcatuite din angora sunt mai calduroase decat cele din  lana. Specialistii sustin ca angora este mai fina decat casmirul. Hainele din angora sunt mai ieftine, uneori chiar si decat cele din lana si nu sunt consdierate articole de lux spre deosebire de cele din casmir.
Insa, pretul mic ascunde scenele oripilante si metoda barbarica prin care este obtinut.


##GALLERY353##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”