Imaginile morții Roxanei Donisan au fost surprinse de un turist. Ce spun părinții femeii: „S-a dus la moarte”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 apr 2023, 03:05

Imaginile morții Roxanei Donisan au fost surprinse de un turist. Ce spun părinții femeii: „S-a dus la moarte”

Sursa: Facebook Roxana Donisan

Roxana Donisan, românca ucisă de un rechin în timp ce se afla într-o vacanță în Egipt, va fi adusă vineri, pe 8 iulie, în țară. Familia a fost anunțată de decesul femeii de către consulul României în Egipt, printr-un apel telefonic.

„Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură (…) El a alertat autoritățile”, a declarat tatăl Roxanei Donisan.

Momentele morții Roxanei Donisan au fost surprinse de către un turist, chiar în momentul atacului

Roxana Donisan își cumpărase un sejur mai lung în Egipt, pentru a se asigura că se va distra din plin, dar s-a dovedit a fi sejurul care i-a adus moartea. 

Femeia nu mai venise de două zile la hotelul la care se cazare, potrivit surselor din stațiunea de la Marea Roșie, unde a fost sfâșiată de rechin. Trupul ei a fost găsit duminică, la 600 de metri distranță de o altă femeie din Austria care a fost, de asemenea, ucisă de un rechin, relatează România TV.

Citeste si: Monica Tatoiu şi-a anulat vacanţa în Egipt. S-a speriat de cazul româncei ucise de rechin

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Părinții Roxanei sunt îngenuncheați de durere, iar știrea potrivit căreia o femeie din România a fost ucisă de un rechin le-a făcut inima să sară din piept. Mama femeii a declarat că îndrăgea din suflet stațiunea în care își pierduse viața și venise deja pentru a treia oară acolo, datorită unei oferte de ultim moment.

„Îi plăcea foarte mult în Egipt, la Hurghada. Înainte de pandemie a făcut filmări cu delfini, scufundări.

Azi (n.r.: luni) trebuia să se întoarcă și duminică s-a dus să înoate. Când am văzut la televizor știrea cu rechinul mi-a sărit inima din loc. Am rugat-o pe o vecină care are un telefon performant să-i trimită un mesaj. N-a mai răspuns. Emilia, vecina, m-a liniștit, că probabil nu a luat telefonul la plajă, că nu merge internetul. Ce să nu meargă... Joi am vorbit ultima dată cu ea.
Duminică s-a dus la ultimul înot și s-a dus la moarte”
, a povestit mama Roxanei.

Citeste si: Părinții Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, mărturisiri tulburătoare: "Am văzut la televizor și mi-a sărit inima din loc"

„A ajuns până la geamandură unde apa este de maximum 2 metri. Acolo a înhățat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură (…) El a alertat autoritățile, dar nu a putut să facă nimic, doar să se uite.

Nimeni de pe vapor nu a avut curaj să se arunce în apă să o salveze.  Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces și aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”,  a mai povestit tatăl Roxanei, pentru  Monitorul de Suceava,  citat de România TV.