Ingrediente
4 vinete medii
2 cepe
1 ardei gras
2-3 catei usturoi
1 linguita chimion
Un praf scortisoara
Sare, piper
Ulei de masline sau floarea soarelui
Patrunjel
350 g cuburi de rosii (proaspete sau la conserva)
1 lingura pasta de tomate
Mod de preparare
Taiati un capac in vinete, scobiti-le si presarati-le cu sare.
Caliti ceapa impreuna cu ustuoriul, ardeiul, jumatate din miezul de la vinete. Adaugati sare, piper, un praf de scortisoara si chimionul.
Caliti pana se inmoaie bine si apoi adaugati rosiile cuburi impreuna cu pasta de tomate.
Presarati jumatate din cantitatea de patrunjel si umpleti vinetele cu aceasta umplutura obtinuta.
Dati la cuptorul incins la 180°C timp de 3-40 minute sa se gateasca incet.
Serviti cu patrunjel proaspat si eventual cu orez.