"Imbolnavim cu buna stiinta populatia. Scapa cine poate!" Situatie inadmisibila in Romania! Autoritatile ridica din umeri

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 22 ian 2019, 11:02

Situatie fara precedent in Botosani.

Pentru a furniza apa potabila populatiei, autoritatile din Municipiul Botosani folosesc circa 44 kilometri de conducta din azbociment.

Prin directiva 1999/77/CE care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2005, Comisia Europeana a interzis fabricarea si comercializarea azbestului (unul dintre componentele azbocimentului), fiind considerat un compus cancerigen din Clasa 1. Astfel, extractia, fabricarea si prelucrarea produselor care contin azbest sunt interzise din 2006.

Cu toate acestea, autoritatile par sa fie indiferente de gravitatea problemei. 

Este genocid ce se intampla aici. De atatia ani de zile nu s-a schimbat un metru de conducta. Iar azbocimentul este interzis in Romania si in toata UE, de ce? Pentru ca este cancerigen. Noi atunci ca sa accesam fonduri europene am spus ca nu mai avem si ne trezim dupa ani de zile ca… cred ca institutiile statului, DSP, Parchetul, DNA… ar trebui sa se intereseze de lucrul acesta.

Sunt prea multi oameni implicati in aceasta problema. Noi imbolnavim cu buna stiinta populatia. Atat timp cat e interzis sa pui azbociment pe un cotet de gaini, noi distribuim apa. Noua ni se potrivesc cel mai bine vorbele unui prim ministru, Victor Ponta: scapa cine poate
”, a declarat consilierul judetean PNL, Stelian Plesca, potrivit botosaneanul.ro.