Imbulzeala, injuraturi si imbranceli la plimbarile gratuite cu RATB supraetajat

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 09 oct 2020, 20:15

Daca e gratis, atunci e imbulzeala, sunt si imbranceli si, evident, injuraturi.

Cam asa s-ar descrie în câteva cuvinte calatoria cu autobuzele supraetajate ale capitalei, într-o zi de sarbatoare. Doar cursa nu costa nimic.

O multime pestrita pusa pe harta din dorinta de a prinde un loc in autobuzul decapotabil, pe care l-au admirat de ani de pe margine dar nu au avut sansa sa faca o mica excursie cu el.

S-au imbrancit si si-au dat coate, au izbutit sa ajunga la un pas de usa autobuzului, dar tot n-au garantia ca reusesc sa intre.

In asa invalmaseala, li se citeste pe buze disperarea. Stau de ore bune in statie, si s-ar putea sa se intoarca neplimbati acasa.  Disperati, sa prinda un loc in autobuzul cu etaj, musterii ar accepta chiar si un loc in picioare. Toti vor inauntru, nimeni afara. Ce  e de facut? Te certi cu cine apuci.

In tot acest timp, cei trei angajati sunt depasiti de bulucul de oameni care se vrea plimbat de ziua muncii.

Cum glas nu mai au, se ajuta de maini, urla, striga cat ii tin puterile, ca sa tina multimea in frau!

Dupa ce s-a bulucit si a dat din coate, doar-doar o reusi sa urce in autobuz, o femeie se vede acum nevoita sa piarda calatoria in autobuzul cu etaj. In toata invalmasala nu si-a data seama ca si-a lasat copiii pe trotuar.

In cele din urma suntem si noi blocati.

Un val de nemultumire te loveste din toate partile. Ceva mai veseli par sa fie cei care au reusit sa ajunga la etaj. De acolo viata se vede altfel...Nu ne-am numarat printre fericiti... Asa ca ne chinuim sa luam pulsul multimii!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Tot la inaltime, se porneste o alta discutie intre calatorii care au avut noroc sa prinda un loc. 

Unii au avut de asteptat mai bine de o ora, altii spun ca au urcat numaidecat. La primul nivel, figuri serioase si pe alocuri triste. S-au bulucit si ei ca toata lumea, si tot nu au prins loc la aer liber.

Intr-un final autobuzul se apropie de capatul liniei, locul in care alte zeci de oameni astepata in sir indian o calatorie gratuita.

In loc de concluzie...o

lasam pe aceasta doamna sa va explice cu ce impresie a ramas dupa excursia cu autobuzul decapotabil:„Daca tot s-au hotarat sa faca o pomana,  sa fi pus mai multe autobuze la dispozitie, nu sa stam cu orele aici!”

 

Taguri: