„Îmi propun să îmi încep mandatul în forță’’ Ce le promite pensionarilor noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 21 apr 2024, 02:45

Ce declară Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii

Sursa: Facebook; freepik.com

Noul ministru al Muncii și Solidarități Sociale a vorbit miercuri, pe 19 iulie, despre majorarea pensiilor din toamna anului 2023.

Într-un interviu, realizat de Bugetul.ro, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat despre perioada în care vor fi mărite pensiile, dar și despre ce va face la început de mandat.

Citește și: Se măresc pensiile și salariile! Ministerul Muncii a făcut anunțul oficial

Ce s-a întâmplat în perioada dintre mandatele fostului și actualului misnistru

Concret, ea a fost întrebată dacă ia în considerare o nouă mărire a pensiilor în toamna acestui an și dacă, de la demisia lui Marius Budăi și până astăzi, la numirea

ei oficială în funcția de ministru, a fost, în vreun fel, influențată reforma pensiilor, acceptată în PNRR.

Noul ministrul al Muncii susține că, în ciuda acestei schimbări, angajații nu și-au încetat activitatea.

,,Angajații au continuat să își facă treaba și să lucreze, am constatat astăzi la ședința Colegului Director al ministerului, pe care l-am convocat imediat după ce am fost numită în funcție.

În cazul nostru, la Ministerul Muncii timpul chiar înseamnă bani!

Cu cât finalizăm mai repede, într-un efort comun, reformele asumate de Guvern, cu atât România va putea beneficia la timp de tranșele din PNRR, cu atât românii vor avea mai mulți bani în buzunar, cu atât companiile private vor avea resurse viabile pentru dezvoltare.’’, a răspuns Simona Bucura-Oprescu, actualul ministrul al Muncii și Solidarități Sociale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și:   Marius Budăi a demisionat din funcția de ministru al Muncii! Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu: „E un gest de onoare”

Ce le transmite noul ministru pensionarilor

Ministrul a mai fost întrebat, de cei de la Bugetul.ro, despre ce le promite aceasta pensionarilor, la început de mandat.

Ea a declarat că:,, Îmi propun să îmi încep mandatul în forță, pentru a definitiva noua Lege a pensiilor din sistemul public și, în același timp, a lămuri situația referitoare la Legea pensiilor de serviciu.

În funcție de decizia CCR, dacă va fi cazul, vom opera modificările necesare în lege, astfel încât aceasta să întrunească atât exigențele CCR, cât și pe cele ale Comisiei Europene.’’

Citește și: Vești bune pentru pensionari! Cresc pensiile cu 16%, în România! De când ar intra în vigoare măsura

Când vor fi majorate pensiile

O ultimă întrebare aduce în discuție dacă pensiile vor mai fi majorate în 2023 sau dacă noua majorare se va face la începutul anului 2024, așa cum prevede legislația în vigoare.

Simona Bucura-Oprescu a adus în prim-plan faptul că această decizie va fi luată în urma unei analize și în funcție de buget.

,,O asemenea decizie se ia în cadrul Coaliției de Guvernare. Evident că sunt și vor fi analize permanente și, în funcție de situația bugetului, se va lua o decizie.

Din câte știu, până în momentul de față nu s-a discutat niciodată despre o nouă creștere a punctului de pensie din această toamnă, discuțiile au vizat doar elaborarea de noi legi ale pensiilor de serviciu și din sistemul public. ’’, a declarat noul ministru.

Citește și: Ce spune Marius Budăi despre posibilitatea ca pensiile să crească pentru a doua oară în anul 2023. Ajutoarele sociale nu vor fi influențate