IMM INVEST a fost relansat. Peste 60 de firme au aplicat pentru finanțări, în primele 10 minute

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 26 ian 2021, 03:00
IMM INVEST a fost relansat. Peste 60 de firme au aplicat pentru finanțări, în primele 10 minute

Site-ul immimvest.ro a fost relansat, marți dimineață, iar în primele 10 minute au aplicat pentru finanțări peste 60 de companii.

Autoritățile au anunțat că înscrierile online se vor face până la sfârșitul anului 2020, în sesiune continuă, până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii a precizat că, în sesiunea anterioară de înscriere, nicio societate nu a fost înregistrată.

„Procedura va fi reluată de la 0 și îi asigurăm pe antreprenorii care vor accesa aplicația că toți pornesc în Programul IMM INVEST cu șanse egale.

Pentru a asigura cele mai bune condițîi pentru IMM-urile solicitante, portalul www.imminvest.ro a fost dezvoltat de către specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale, care au lucrat neîntrerupt, inclusiv în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a așeza infrastructură informatică a programului IMM INVEST pe cea mai sigură și stabilă platforma tehnologică. De asemenea, aplicațiile au fost evaluate din punct de vedere al securității cibernetice de către echipe din cadrul STS și SRI”, arata recent Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, potrivit Mediafax.

Specialiştii sunt acum atenţi şi monitorizează pentru a preveni incidentele de securitate

„În baza analizei realizate împreună cu reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, portalul IMM INVEST a fost preluat pentru dezvoltare, administrare și găzduire de către Serviciul de Telecomunicații Speciale. Arhitectura informatică a portalului a fost reproiectată, optimizată, securizată și consolidată astfel încât să permită funcționarea în condiții de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori.

Totodată, specialiștii STS desfășoară permanent activități de prevenire a incidentelor de securitate”, este anunțul STS.

Citeste si: Se maresc pensiile de la 1 septembrie? Anuntul facut de Florin Citu

Citeste si: Maria Ghiorghiu, în doliu! A murit în Italia: „Ești al doilea copil pe care îl pierd”

Citeste si: Trump, apel pe linia roșie către România. Ce a decis după dialogul cu Iohannis

Site-ul IMM Invest a căzut pe 17 aprilie, imediat de la lansare. Ministrul Florin Cîţu a declarat, la acel moment, că platforma a fost atacată.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Florin Cîţu: Imminvest.ro este live. Avem un singur risc major

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că în prima oră de la relansarea portalului IMM INVEST au fost înregistrate peste 2500 de cereri de finanțare.

Cîţu mai atrage atenția asupra faptului că "liderul PSD Marcel Ciolacu, vâslaşul lui Dragnea la propriu, vrea să oprească acest program".

"Imminvest.ro este live. Peste 2500 de cereri în prima ora.

Avem un singur RISC MAJOR- Ciolacu, vâslașul lui Dragnea la propriu, vrea să oprească acest program ori prin votul din Parlament ori prin moțiune. Este un program destinat susținerii capitalului și al economiei private. Ciolacu și PSD urăsc tot ce înseamnă economie privată și vor face tot ce le stă în putință să distrugă acest program.

Nu ne oprim aici. Urmează și alte măsuri pentru TOȚI românii", a declarat Florin Cîțu.

 

Taguri: