Impactul frigului asupra corpului uman. Uite ce recomandare specialistilor!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:43

Clima are un impact major asupra sanatatii noastre. In general, specialistii vorbesc despre doua perioade extreme care afecteaza sanatatea si starea de bine a populatiei. Vara, cand mase de aer cald, de obicei din Africa, ajung deasupra Europei, iar mercurul termometrelor atinge limita superioara.

Si, bineinteles, iarna, cand curenti de aer reci paralizeaza regiuni intregi, multe localitati fiind afectate de ninsori si ger.Saptamana aceasta este una grea pentru aproape toti romanii. Se anunta temperaturi de pana la -27 grade.

Impactul frigului asupra corpului uman variaza de la degeraturi, inflamarea sinusurilor, pneumonie, soc hipotermic si chiar moarte. De asemenea, in zilele geroase o sursa de caldura neautorizata creste riscul accidentelor casnice cum ar fi intoxicarea cu monoxid de carbon.


Daca trebuie sa stati mai mult afara, asigurati-va ca purtati o imbracaminte de iarna, care sa nu permita pierderea caldurii generata de organism. Cu o geaca groasa, ghete, fular, caciula si manusi ati putea face fata frigului. Insa, incercati sa va miscati cat puteti de mult, punandu-va astfel, sangele in miscare. Specialistii sustin ca organimsul uman, echipat in mod corespunzator, poate suporta temperaturi minime de pana la 25 grade Celsius.


Frigul reduce fluxul de sange din corp, deoarece vasele de sange se contracta. Acest lucru dauneaza functiilor vitale ale organismului. Rezultatul? Varful nasului devine rosu, nu ne mai simtitm degetele de la maini si picioare, si apare senzatia de a urina frecvent. Nu va speriati daca incepeti sa tremurati! Muschii se contracta brusc pentru a genera cat mai multa caldura in organism.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.