Implantul dentar Megagen - beneficii, preț și cum afli dacă ai nevoie de acesta

Author: Lavinia Medrea

Atunci când unul sau mai mulți dinți lipsesc, vei observa schimbări nu doar la nivel fizic, ci și la nivel psihic, inclusiv social.

Lipsa dinților își poate avea sorgintea în probleme de natură genetică, de igienă precară a cavității bucale ori probleme determinate de carii sau traumatisme

Oricare ar fi cauza, există soluții moderne, grație medicinei dentare avansate și a mijloacelor evoluate, precum implantul dentar. Iar pentru o estetică naturală și funcționalitate sporită ai la dispoziție renumitul implant dentar Megagen, rezultatul companiei sud-coreene cu același nume. Pentru o idee cât mai clară, acest tip de implant dentar înlocuiește fără probleme rădăcina unuia sau mai multor dinți care lipsesc, având o integrare rapidă și eficientă în osul maxilarului. Ceea ce diferențiază implantul Megagen de alte forme de implant dentar este cantitatea de particule nanomicronice de oxid de calciu regăsită pe suprafața implantului, ce are rolul de a împiedica țesutul osos de a lua contact cu implantul în mod direct. Pe scurt, țesutul osos va lua contact cu acea peliculă delicată de oxid de calciu, percepută de către organism ca fiind proprie. Scopul? Procedura de inserare a implantului poate fi obținută cu un minim de efort asupra gingiei și osului.

Cei ce activează în această nișă sunt de părere că prezența stratului de oxid de calciu scade în mod considerabil riscul de respingere a implantului dentar de către organism. În rândurile următoare poți afla dacă o astfel de procedură îți poate fi necesară, precum și ce avantaje prezintă pentru pacienți.

Cine are nevoie de un implant dentar Megagen?

Pentru început, este important de știut că nu toată lumea are nevoie de un astfel de implant, ci există câteva tipuri de pacienți, după cum urmează:  

  • Pacienți cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți - implantul dentar Megagen poate înlocui cu succes fiecare dinte lipsă, conturând un aspect natural, similar cu al dinților naturali.
  • Pacienții edentați în totalitate - pentru a susține o proteză dentară pot fi utilizate implanturile Megagen, oferind o stabilitate mărită.
  • Pacienți ce necesită o punte dentară - implantul dentar Megagen poate fi utilizat ca suport pentru o punte dentară, nefiind nevoie de a afecta dinții sănătoși.

Cu siguranță, este important să te adresezi medicului specialist pentru o consultație care va determina starea danturii și dacă ai sau nu nevoie de un implant dentar de acest fel.

Beneficiile pe care le poate aduce un implant dentar Megagen

Aparte de designul inovativ pe care îl posedă implantul dentar Megagen, există numeroase beneficii pe care acesta le prezintă. Astfel, acesta este confecționat din materiale în conformitate cu standardele internaționale, mai precis un aliaj de titan de gradul al patrulea. Prezența spirelor pentru a menaja țesutul osos denotă o procedură minim invazivă, contribuind la refacerea rapidă a osului unde are loc implantarea. În plus, implantul dentar Megagen:

  • Prezintă o stabilitate crescută în zonele în care osul nu este calitativ;
  • Permite fixarea protezei dentare pe suprafața implanturilor, prin intermediul bontului locator;
  • Poate înlocui orice fel de dinte;
  • Permite adăugarea unei coroane fixe provizorie imediat;
  • Conferă un aspect natural, de lungă durată;
  • Contribuie la o recuperare rapidă.

Cât ajunge să coste un implant dentar Megagen?

În ceea ce privește prețul unui implant Megagen, trebuie de știut faptul că acesta poate fi influențat de mai mulți factori, inclusiv de clinica stomatologică unde este efectuat, de modelul ales, dar și de experiența medicilor și aparatura utilizată. Unele dintre implanturile dentare frecvent întâlnite sunt implantul Megagen AnyRidge, implantul Megagen AnyOne, dar și implanturile Megagen palatale.

Raportul calitate - preț este unul echitabil, iar prețul implantului Megagen AnyRidge, de pildă, ajunge la 3000 de lei, fiind redus de la 3400 de lei. Este important ca fiecare pacient să aleagă calitatea în detrimentul cantității pentru a se putea bucura de implanturile Megagen pentru întreaga viață.

Așadar, îți poți recăpăta aspectul danturii mult dorite dacă optezi pentru un implant dentar Megagen, ale cărui rezultate nu vor întârzia să apară.