Importanta dezinfectarii – cum ne ajuta produsele cu rol dezinfectant pentru o viata sanatoasa?

Author: Oana Picerea

Dezinfectarea si curatarea sunt esentiale pentru a preveni contaminarea si transmiterea bolilor. Este esential sa mentinem conditiile igienice optime in case si la locurile de munca pentru a atenua efectele bacteriilor si virusilor.

Mai mult, avand in vedere cele mai recente evenimente pe care le traim, importanta dezinfectarii este si mai evidenta. K sept vine astfel cu o gama variata de produse destinate dezinfectiei in interior, atat pentru maini cat si pentru suprafete.

Vrei sa stii in ce consta un tratament de dezinfectare bun si sa cunosti cele mai bune practici pentru a-ti dezinfecta casa sau biroul? Acest articol iti prezinta toate detaliile de care ai nevoie.

De ce este importanta dezinfectarea?

Bacteriile sunt organisme care se reproduc cu viteza mare si care pot provoca boli si patologii la om. In plus, existenta virusilor care se raspandesc prin aer poate duce la transmiterea bolilor unui numar mare de persoane, daca igiena si dezinfectarea optima nu sunt mentinute. Un produs recomandat in acest sens este K sept dezinfectant.

Din acest motiv, efectuarea actiunilor de dezinfectie in spatiile utilizate este esentiala pentru a garanta siguranta mediului, reducand astfel raspandirea bolilor.

In acest fel, prin dezinfectie, se obtine o sanatate mai buna a zonelor tratate, obtinandu-se in acelasi timp o calitate mai buna a aerului pe care il respiram.

Ce implica procesul de dezinfectare?

Primul lucru de inteles este ca atunci cand vorbim despre curatare si dezinfectare este ca nu ne referim la aceeasi actiune. Curatarea si dezinfectarea sunt doua sarcini pe care trebuie sa le indeplinim in mod complementar.

Astfel, curatarea se bazeaza pe indepartarea murdariei de pe orice obiect sau spatiu folosind apa si detergenti. Acest lucru va reduce numarul de germeni, dar nu va realiza eliminarea lor totala.

Pe de alta parte, dezinfectarea consta in eradicarea agentilor patogeni precum bacterii, virusi sau ciuperci. In acest fel, va fi posibila eliminarea prezentei agentilor infectiosi, ajutand sanatatea indivizilor.

Pentru a efectua dezinfectia, cele mai bune produse dezinfectante vor fi utilizate impreuna cu o nebulizare, astfel incat particulele dezinfectante sa ajunga in toate zonele biroului, casei, mijloacelor de transport sau a oricarei zone in care are loc dezinfectia. Este recomandat sa fie folosit in acest sens un produs puternic, asa cum este Dezinfectant K sept, pentru a te asigura ca dezinfectia are loc corect.

Sfaturi pentru dezinfectarea casei sau a locului de munca

Desi cea mai buna optiune este intotdeauna sa apelezi la ajutorul expertilor care au cunostintele necesare pentru a efectua o dezinfectie, precum si pentru a putea utiliza produse profesionale de cea mai inalta calitate, este de asemenea important ca individual oamenii sa cunoasca unele actiuni care ajuta la dezinfectarea casei si birourilor, mai ales in situatia din prezent.

Astfel, in locurile in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, precum camera de zi, bucataria si baia, trebuie sa stabilim o rutina de curatare profunda, folosind produse precum dezinfectantii si clorul. In ceea ce priveste camera de zi, trebuie sa acordam o atentie deosebita canapelelor, deoarece pe ele stam foarte mult timp. Aceasta regula se aplica si scaunului de la birou.

De asemenea, este important sa curatam periodic dispozitivele pe care le folosim destul de frecvent, cum ar fi telefoanele mobile, computerele si mouse-ul.

Alte elemente care trec deseori neobservate, dar care sunt foarte importante in ceea ce priveste dezinfectarea sunt clantele usii si manerele pentru sertare. La fel, spala in mod regulat prosoapele folosite la dus, buretii folositi in baie si prosoapele de bucatarie.

Dupa cum am vazut de-a lungul acestui articol despre importanta dezinfectarii, igiena si tratamentele pentru dezinfectare joaca un rol cheie in atenuarea si reducerea numarului de cazuri de boli infectioase. Astfel, este esential sa mentinem conditii igienice optime si sa ne curatam si dezinfectam casele si birourile cat mai bine.

Periodic este recomandat sa apelezi la specialisti in dezinfectie care au experienta in efectuarea tratamentelor de dezinfectare in case, birouri, cladiri si mijloace de transport in comun. Pentru spatiile publice, in care se afla zilnic un numar mare de persoane, aceste companii dispun de cei mai buni profesionisti, specializati si autorizati pentru executarea dezinfectiei si stiu exact cum sa utilizeze toate produsele necesare unui spatiu curat.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.