Importanța unei saltele bune pentru sănătatea ta

Author: Madalina Maftei

Dureri de spate sau musculare, treziri nocturne multiple, dimineți cu un nivel scăzut de energie – toate acestea sunt semne care indică faptul că dormi pe o saltea veche sau nepotrivită. Specialiștii recomandă să schimbi salteaua o dată la 7-8 ani sau în momentul în care observi că are denivelări și că nu îți mai asigură un somn de calitate. O saltea bună, de calitate, nu este doar un moft, ci o necesitate – iată ce beneficii are pentru sănătatea ta!

Adio dureri de spate în fiecare dimineață!

Una dintre cele mai mari probleme ale persoanelor care dorm pe o saltea nepotrivită este apariția durerilor de spate în fiecare dimineață. Probabil ai pățit și tu să vrei să te dai jos din pat și să constați că nu poți pentru că te doare spatele. Te-ai gândit că poate ai dormit prost, când de fapt adevăratul vinovat este chiar salteaua. Ca să scapi de aceste dureri supărătoare nu este nevoie să programezi o vizită la medic, ci doar să schimbi salteaua veche cu o saltea ortopedica care se mulează pe forma corpului tău și asigură sprijinul necesar coloanei vertebrale.

Nivel crescut de energie în fiecare zi

Îți vei da seama cât de important este să dormi pe o saltea bună sau să pui capul în fiecare noapte pe o perna ortopedica în momentele cu situații tensionate. Vei vedea că te poți odihni și te poți trezi cu un nivel crescut de energie chiar și atunci când ai multe probleme pe cap. Nu uita că în perioadele stresante, organismul tău, în special sistemul imunitar, are de suferit. Așa că, putem spune că dormitorul pe o saltea bună îți menține starea de sănătate la cote maxime.

Fără alergii și probleme de respirație

Știai că salteaua este mediul perfect pentru înmulțirea acarienilor, principalul vinovat pentru apariția alergiilor și a problemelor de respirație? Și nu doar salteaua, ci și perna pe care dormi în fiecare noapte. Tocmai din acest motiv se recomandă să schimbi salteaua o dată la câțiva ani și perna o dată la câteva luni. Dacă știi că ești sensibil la diferiți alergeni, sfatul nostru este să te orientezi către saltele și perne hipoalergenice, pentru a te feri de acarieni și a te bucura de un somn de calitate.

Salteaua joacă un rol extrem de important în menținerea stării tale de sănătate și asigurarea unui somn de calitate. Te vei convinge de acest lucru după doar câteva nopți de somn pe o saltea nouă, potrivită nevoilor tale. Așa că, fă primul pas către îmbunătățirea calității vieții și schimbă salteaua veche!

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.