Impozit pe cladiri majorat cu 500%, de anul viitor. Cine va fi afectat

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 14 dec 2018, 09:13

Proprietarii a peste 200 de cladiri degradate, aflate in zona protejata a orasului Arad, vor plati un impozit cu 500% mai mare, incepand din 2019, dupa ce, joi, a fost aprobata „taxa pe paragina”.

Toate proiectele de hotarare care vizau aplicarea “taxei pe paragina” in cazul imobilelor degradate din zona protejata a orasului au fost aprobate. Astfel, impozitul la peste 200 de cladiri din Arad va creste cu pana la 500%, de la 1 ianuarie 2019.

 

„Noi urmarim ceea ce ne dorim de mult: sa avem o parghie prin care sa-i determinam pe cei care nu doresc sa-si refaca fatadele sa faca acest lucru pentru ca sunt proprietatile lor.

Constatam ca sunt unii care refuza sa-si reabiliteze proprietatile si trebuie sa-i mobilizezi putin. Legea ne permite ca inainte cu un an sa-i verificam si in functie de gradul de degradare sa propunem o majorare a impozitului care poate merge pana la 500%. Din momentul in care Comisia de inventariere special constituita a inceput sa trimita somatii, am simtit o schimbare: numarul de solicitari de autorizatii de construire a crescut, oamenii au inceput sa se mobilizeze si sunt convins ca peste 90% dintre proprietari vor demara lucrari de reabilitare a fatadelor”, a declarat viceprimarul orasului Arad, Calin Bibart, potrivit
Mediafax.