Impresii din Gherdeal, una dintre sutele de comunitati care se sting: "E dezolanta imaginea unui sat in care mai vezi doar un caine ratacit si cate un batran care se minuneaza ca ai ajuns si tu pe acolo"

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 09 iul 2018, 17:01

Campania "Salvati Satele Copilariei!", demarata de Stirile Kanal D, readuce in atentia telespectatorilor lumea satelor care se sting odata cu bunicii care-si traiesc apusul vietii in singuratate.

In aceasta seara, telespectatorii vor descoperi povestea satului Gherdeal, din judetul Sibiu. Din comunitatea odata foarte bogata, astazi a mai ramas doar un loc pustiu, cu gospodarii paraginite, in care traiesc batrani macinati de singurate, dar cu speranta ca satul va reinvia. 

La Gherdeal timpul parca a stat in loc. Zilele trec anost si oamenilor le-au ramas doar amintirile. Sunt izolati si singuri, asteptand ciclic vara care ii readuce acasa pe cei plecati in cele patru zari "dupa un trai mai bun".

Sunt nostalgici si dornici sa spuna povestea satului de odinioara ca sa nu piara odata cu ei.

"Sigur ca e dezolanta imaginea unui sat in care mai vezi doar un caine ratacit si cate un batran care se minuneaza ca ai ajuns si tu pe acolo", spune cu tristete in glas Doina Isfanoni, cercetator etnolog.

Descoperiti in aceasta seara, de la ora 18:45, la Stirile Kanal D, povestea Gherdealului, catunul inmarmurit in timp, si povestile celor cateva suflete care isi alina batranetile cu amintirile bunastarii de altadata.