Imunitate coronavirus. Primul test care arată imunitatea la virus a fost creat în Franţa

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 26 ian 2021, 02:20
Imunitate coronavirus

Imunitate coronavirus. Laboratorul francez de vaccinuri Pasteur-TheraVectys a anunţat că a creat un test seriologic capabil să precizeze gradul imunităţii bolnavilor vindecaţi de covid-19, relatează Libération.

 

”Am pus la punct un test de «sero-neutralizare» care detectează anticoprii, dar mai ales care le măsoară capacitatea de a inhiba intrarea virusului într-o celulă. Acest test oferă informaţii cu privire la eficienţa anticorpilor”, declară într-un interviu publicat în ediţia de luni a cotidianului Libération fondatorul şi directorul ştiinţific al TheraVectys, virusologul Pierre Charneau.

Spre deosebire de actualele teste seriologice- care detectează doar prezenţa anticorpilor dezvoltaţi de o persoană în urma unei infecţii cu noul coronavirus   şi care nu sunt în măsură să spună dacă persoana respectivă este protejată sau

nu de o nouă infecţie-, cel dezvoltat de laboratorul francez ”oferă informaţii despre eficienţa anticorpilor”.

Specialiștii susțin că acesta este ”un instrument preţios în vederea ieşirii din izolare”.

Imunitate coronavirus. Testul clasează gradele de imunitate în trei categorii- puternic neutralizant, slab şi non-neutralizant

Totuși, din cauza fiabilităţii testului seriologic, acesta riscă să oprească distribuirea acestuia.

Există pericolul ca testul să dea rezultate fals pozitive, adică ”o persoană detectată pozitivă cu anticorpi neutralizanţi, dar care nu este protejată în realitate” şi care ar putea, astfel, să răspândească virusul, precizează Pierre Charneau.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totuși, pentru moment, cercetătorul dă asigurări că, până în prezent, nu s-au obţinut ”niciodată rezultate fals pozitive”.

Citeste si: Ordonanta militara 10: noi prevederi anuntate de Klaus Iohannis. Ce se intampla cu persoanele care au peste 65 de ani

Citeste si: BREAKING NEWS Klaus Iohannis: „Școlile NU se mai redeschid în acest an”

Citeste si: Coronavirus România, 27 aprilie. Cum arată noul bilanț?

”Este foarte dificil să garantezi 100% fiabilitatea. Lucrul de care suntem siguri azi este că nivelul erorii este foarte slab”, subliniază el.

Serul a fost experimentat prima oară în cadrul unui studiu al Institutului Pasteur la Liceul Jean-Monnet de Crépy-en-Valois (Oise) şi folosit de la 20 aprilie în cercetarea în domenul epidemiologiei, acest test ar putea să fie accesibil în curând publicului.

Dacă se primește undă verde de la Înalta Autoritate de Sănătate, publicul se poate testa printr-o analiză sangvină şi poate avea rezultatul în două zile.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.