In 15 minute e gata! Cum prepari cea mai rapida iahnie de fasole

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 16 oct 2018, 11:53

O reteta gustoasa, rapida si extrem de usor de facut.

Stim ca lipsa timpului este o problema reala pentru multi dintre noi. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la mancarurile gatite, la bucatele pe care le mancam cu multa pofta cand erau pregatite de bunici sau parinti. Toamna se potrivsesc de minune felurile de mancare bogate in arome intense, asa ca ne-am gandit sa va prezentam cel mai rapid mod de a pregati o mancarica de fasole delicioasa.

Ingrediente pentru patru portii: 1 lingura de ulei, 1 ceapa mare, 2-3 carnaciori (orice sortiment), 2 catei de usturoi, 1 conserva 400g fasole boabe, 1 cub concentrat vita, 1 conserva 400 g rosii cuburi, 1 frunza dafin, sare si piper.

Mod de preparare: Ceapa taiata solzisori se caleste intr-o tigaie in care ati incins 1 lingura de ulei.

Cand devine sticloasa, adaugati carnaciorul taiat feliute. Dupa 2 minute, adaugati rosiile din conserva, usturoiul zdrobit si frunza de dafin. Lasati totul sa fiarba pentru 2 minute, apoi adaugati fasolea si cubul de vita. Mai completati cu o jumatate de pahar de apa si lasati totul la fiert pentru 10 minute. La sfarsit, puneti un praf de piper si mai asezonati cu sare, daca mai este nevoie. Pofta buna!