În 2023, poți descoperi Bulgaria în excursii de o zi

Author: Madalina Maftei

Vrei să vizitezi cât mai multe destinații turistice anul acesta, însă nu ai timpul necesar? În acest caz, avem o propunere pentru tine.

 Descopera Bulgaria in excursii de o zi de la O Zi Cât o Vacanță. În continuare, îți prezentăm două dintre cele mai populare excursii.

Veliko Târnovo

Aceasta este una dintre cele mai populare destinații din Bulgaria pentru turiștii români. Motivul? Localizarea este una excelentă, de la granița Giurgiu-Ruse distanța se parcurge în maximum două ore, în funcție de trafic. Astfel, este o destinație excelentă pentru toți cei care nu au suficient timp pentru a călători mai mult. Dacă și tu vrei să te bucuri de această destinație, atunci îți recomandăm o Excursie Veliko Tarnovo – Mini Bulgaria Park. Plecările se fac astfel: 08.05, 14.05, 25.05, 17.06, 16.07, 24.09, 15.10.

Plecarea se face la ora 06:00 din Parcarea Academiei Militare (acces din Bd-ul Eroilor) din București. Prima oprire din această excursie va fi la 30 km de Ruse, pentru a vizita Mănăstirea Basarabov, care poartă Hramul Sf. Dumitru (ocrotitorul orașului București). Apoi, drumul va continua spre Veliko Târnovo, unul dintre cele mai importante orașe din Bulgaria. Vreme de 600 de ani a fost Capitala Țarilor. Aici, vei putea vizita și admira cetatea Tsarevets, inclusiv zidurile și turnurile cetății și ruinele palatului regal. Veliko Târnovo era un important centru economic, religios și cultural al statului medieval bulgar.

Urmează pauza de prânz, iar după aceasta călătoria îți va purta pașii spre centrul vechi al orașului, care este înțesat de biserici medievale și ateliere meșteșugărești, dar și de magazine de suveniruri.

Peisajele sunt de o frumusețe rară aici, datorită celor trei dealuri: Tsarevets, Trapezita și Sveta Gora. Cele mai importante obiective turistice se află pe dealul Tsarevets. Ultima oprire din această excursie va fi la Parcul tematic Mini Bulgaria, întemeiat în anul 2017. Acolo vei putea vedea, în miniatură, cele mai important obiective turistice din Bulgaria și cele mai mari orașe din această țară. Te vei întoarce în București spre seară, în funcție de trafic.

 

Festivalul Rozelor

După cum probabil știi, Bulgaria este renumită pentru trandafiri și produsele din trandafiri pe care le poți achiziționa de aici. Dacă și tu adori aceste flori și vrei să afli mai multe despre cultivarea lor pe teritoriul Bulgariei, îți recomandăm o Excursie Kazanlak, la Festivalul Rozelor. Acesta se desfășoară doar într-o anumită perioadă a anului, astfel că plecarea se face în doar trei zile: 02.06, 03.06, 04.06. De aceea, dacă vrei să te asiguri că prinzi un loc, ar fi bine să rezervi de pe acum această excursie și să te bucuri și de un preț special.

Vei vizita Valea Trandafirilor, locul de origine al trandafirului bulgăresc și centru de renume mondial pentru producția de ulei de trandafir, folosit la fabricarea celor mai renumite parfumuri din lume.

Dacă ți-au plăcut aceste excursii, le poți rezerva la O Zi Cât o Vacanță.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.