NASA a anunțat că oamenii vor putea locui pe Lună pe perioade mai lungi de timp chiar în acest deceniu, fiind necesare astfel de habitate pentru misiunile științifice.
În cât timp oamenii vor putea locui pe Lună
În anul 2022 a avut loc lansarea cu succes a primei misiuni Artemis, iar oficialii NASA au speranțe mari pentru proiecte asemănătoare, ba chiar pentru trimiterea astronauților să trăiască pe Lună înainte de sfârșitul deceniului. Howard Hu este managerul programului Orion, iar acesta a spus că lansarea Artemis a fost o „zi istorică pentru zborul spațial uman” și a numit-o „primul pas pe care îl facem către explorarea pe termen lung a spațiului
„Cu siguranță, în acest deceniu, vom avea oameni care trăiesc pe durate, în funcție de cât timp vom rămâne la suprafață. Vor avea habitate, vor avea rovere pe sol”, a declarat el. După mai multe încercări eșuate, racheta „Space Launch System” sau SLS a adus o mică speranță pentru știință. Aceasta a fost propulsată în direcția Lunii.
SLS este cea mai puternică rachetă pe care NASA a construit-o vreodată, iar aceasta va zbura mai departe decât orice navă spațială construită pentru oameni: 40.000
Citește și: Ce trebuie să faci pentru a deveni astronaut. Iuri Gagarin este primul om care a ajuns în spațiu
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Obstacole pe care oamenii le vor avea pe Lună
Deși toată lumea s-a gândit cum o să fie să locuim pe Lună, iar diferiți oameni de știință își doresc să mărească ritmul pentru a locui cât mai devreme acolo, există câteva probleme pe care le vom avea după ce ajungem acolo. Pentru a trăi pe Lună va trebui să descoperim o sursă de energie fiabilă și regenerabilă, iar deși NASA își dorește să dezvolte sisteme de generare a energiei, vom avea nevoie și de o infrastructură energetică suplimentară.
Pe Lună va fi ușor de trăit, acolo există praf lunar toxic, cu are astronauții Apollo 17 s-au confruntat, spunând că le lăcrimau ochii și îi durea gâtul. Pe lângă acest praf lunar toxic, pe Lună nu există protecție împotriva meteoriților sau radiațiilor. Un alt aspect important este diferența de temperatură și modul în care aceasta variază, de la -248 la 123 de grade Celsius.
Citește și: SpaceX: echipajul complet pentru misiunea pe Lună finanțată privat!
Surse: herox.com, eandt.theiet.org