În cât timp pot fi cheltuite sumele aferente voucherelor sociale. Anunțul a fost făcut de către guvernanți

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 12 oct 2023, 14:27

Cât timp ai la dispoziție pentru a cheltui sumele aferente voucherelor sociale?

Sursa: Arhivă

Ce perioadă de valabilitate au cardurile de alimente ale românilor. Persoanele care beneficiază de aceste vouchere au un termen limită.

Dacă te-ai întrebat vreodată cât timp ai la dispoziție pentru a cheltui sumele aferente voucherelor sociale, Guvernul României a venit cu răspunsul.

Cardurile de alimente au o perioadă de valabilitate

Pe data de 1 iunie a anului 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat emiterea unor carduri sociale pe care anumite categorii de români le pot folosi pentru procurarea alimentelor sau a unei mese calde. 

Citește și: Cresc bursele studenților. Câți bani vor primi aceștia în noul an universitar

Cardurile sociale sunt alimentate în șase tranșe, iar fiecare tranșă constă în suma de 250 de lei, acestea fiind alimentate la fiecare două luni. Banii nu pot fi retrași sub formă de numerar, drept urmare cardurile sunt folosite doar pentru a cumpăra alimente.

Citește și: Vești bune pentru români! Ce trebuie să faci pentru a primi 400 de lei de la stat în luna octombrie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este bine de știut faptul că aceste vouchere sociale nu au un termen nelimitat, ci au o durată de 12 luni, 365 de zile, de la emiterea acestuia. „Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cardurile sociale vor fi alimentate și-n anul 2024

Pentru cei care se întrebau dacă aceste vouchere sociale vor fi emise și anul viitor.

Guvernanții au venit cu vești bune, iar ”Programul Sprijin pentru România” va continua și-n anul 2024. Programul va continua până în anul 2027, iar următoarea tranșă va fi virată la sfârșitul lunii octombrie.

Citește și: Se dau 250 de lei de la stat de persoană! Cine sunt românii care vor beneficia de bani în octombrie

„În perioada 20-27 octombrie, cardurile vor încărcate cu aceste sume de bani, este începutul acestui program care se desfășoară până în 2027, asa cum am stabilit cu personalul din educație.

Luna octombrie este luna în care se încarcă cardurile cu 250 lei, bani care sunt primiţi de 2,5 milioane beneficiari  ”, a spus ministrul Fonduri Europene, potrivit România TV.

Citește și: Cine sunt românii care vor primi vouchere pentru alimente în 2024

De acest ajutor se pot bucura următoarele categorii de persoane:

 

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost