In ce afaceri investesc Romanii? Iata care sunt cele mai profitabile domenii in 2019

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 15 ian 2019, 11:36

Te-ai intrebat vreodata care sunt motivele pentru care unii antreprenori reusesc sa atinga succesul intr-un timp cat mai scurt?

Cum sunt ei capabili sa conduca si sa intretina o afacere, dezvoltand servicii la care foarte multa lume apeleaza? Mai departe de intuitia si calitatile ce mentin o buna comunicare in afaceri, exista o analiza amanuntita a planului de afaceri si idei stralucite, menite sa imbunatateasca bunul mers al lucrurilor. In ce idei de afaceri investesc romanii si care sunt domeniile cu cel mai mare potential, vei afla din acest articol ce prezinta o analiza realizata pe aceasta tema.

In ce domenii investesc romanii si care sunt cele mai profitabile idei de afaceri in 2019?

Pentru a intretine o afacere de succes, e nevoie ca lucrurile sa iti fie foarte clare, pentru a putea vedea care este cererea pe piata, cum poti sa dezvolti o oferta buna in competitie cu concurenta si cum sa iti administrezi cat mai bine costurile, in asa fel incat sa acoperi toate cheltuielile si investitiile necesare, avand totodata si resurse pentru situatii neprevazute sau perioade mai putin productive. Exista o serie de reguli esentiale pe care orice antreprenor sau om de afaceri experimentat trebuie sa le aiba in vedere, pentru a creea conditii de bussines cat mai bune.

Daca vei arunca o privire asupra statisticilor inregistrarilor PFA si alte intreprinderi, precum cele familiale, situatia se poate clarifica cu mult. In anul 2014 numarul acestora era de 24.471, cu mult mai putine decat in anul precedent. Scaderea este una destul de mare, fiind prima de acest gen inregistrata dupa perioada crizei economice.

Expertii spun ca, in prezent, s-a instaurat o perioada de atenuare a economiei, cauzele acesui lucru fiind multiple.

Incepand cu 2019, comertul este cel mai cautat domeniu

Din punct de vedere al statisticilor, raspunsul este dat de Registrul Comertului, care arata faptul ca cele mai multe afaceri sunt in acest domeniu, pe locul doi fiind cel al repararii auto, precum service-urile auto si firmele care furnizeaza piese diverse pentru automobile. Pe un loc mai jos se vor clasa activitatile stiintifice, tehnice si profesionale, cu un numar de aproximativ 5000 de firme. Clasat mai jos, domeniul constructiilor prezinta o cifra de 3000 , cu mult mai mare decat in 2013.

Per ansamblu, comertul si serviciile raman in continuare un domeniu preferat tinerii antreprenori si de afaceristi, chiar si in cazul scaderii puterii de cumparare. Cei care vor sa isi dezvolte o afacere proprie in acest domeniu investesc cei mai multi bani in activitati de retail, activitati de sport si alte servicii. Cei mai multi dintre romani aleg sa dezvolte si o afacere online, prin care sa comercializeze produsele cat mai usor. Aici, investitiile cele mai importante sunt directionate catre agentiile de marketing, branding, promovare, gazduire web si continut, servicii esentiale pentru o buna functionare a afacerii online.

Alte bussines-uri care se deruleaza cu succes in prezent sunt chiar chioscurile de cartier, mini-market-urile si magazinele care ofera produse din toate categoriile. Tot aici pot fi incadrate si afacerile care ofera servicii indispensabile catre populatie, precum spalatoriile auto, service-urile si orice tip de atelier care presteaza servicii de reparatii, nu numai in zona auto.

Cu toate ca, in ultimii ani exista o diversitate destul de mare in domeniul afacerilor, analistii au remarcat o scadere considerabila a investitiilor in domeniile transportului, agriculturii si  constructiilor, principalul motiv fiind dificultatea obtinerii de fond-uri si blocajului financiar existent.

Asadar, bussines-urile care ai cel mai mare succes in Romania sunt comertul, impreuna cu activitatile stiintifice dar si alte industii ce ofera noi perspective, conturate de idei inovatoare ale tinerilor antreprenori.


 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.