În ce condiții masca de protecție poate face mai mult rău decât bine? Răspunsul oferit de Alexandru Rafila

Autor: B.H.

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în România, însă pentru a oferi protecție maximă, aceasta ar trebui purtată corect. În ce condiții masca poate dăuna?

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, a vorbit despre purtarea măștii de protecție în spațiile publice, făcând câteva precizări pe marginea acestui subiect.

Citeste si: Somajul tehnic se plateste si dupa 1 iunie, dar nu ca pana acum. Ce se schimba

În ce condiții masca de protecție poate face mai mult rău decât bine?

Pentru a proteja împotriva noului coronavirus, masca de protecție trebuie să acopere nasul și gura. Specialiștii spun că purtarea acestei măști ar putea opri transmiterea virusului în societate, dar cu condiția ca aceasta să fie purtată corect.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alexandru Rafila atrage atenția că este foarte important ca masca să fie purtată până în momentul în care se umezește, în caz contrar, aceasta poate dăuna sănătății. De preferat ar fi ca masca să fie schimbată la fiecare 4 ore sau de fiecare dată când se umezește sau se deteriorează.

Citeste si: Ultima ora! Cresc pensiile! Declaratiile primului ministru: "Vom creste pensiile, dar..."

"Dacă masca se va umezi, poate dăuna. Există și o alternativă, este vorba despre măștile textile, care poate nu oferă un nivel la fel de bun de protecție, dar sunt o alternativă, mai ales că se pot spăla și se pot călca. Există multe persoane care poartă astfel de măști. Este o problemă legată de disconfortul creat de purtarea măștii, mai ales dacă într-o incintă închisă este cald, așa cum este în mijloacele de transport în comun.

Pe de altă parte, există și persoane care nu cred în utilitatea măștii. Sigur că părerile sunt împărțite. Studiile arată că purtarea măștii reduce semnificativ transmiterea virusului și că este mai eficientă decât izolarea la domiciliu.", a spus Alexandru Rafila, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Coronavirus- Cinci milioane de contaminări şi peste 328.000 de decese, la nivel global