În ce condiții s-a stins gravida de la Botoșani! Doctorul care a încercat să-i salveze viața face dezvăluiri tulburătoare

Author: Diana Ghita

Ce detalii scoate la lumină doctorul care a încercat să o salveze pe Alexandra

Sursa: Facebook; cancan.ro

Alexandra, a decedat pe patul de spital după ce a agonizat ore în șir. Medicul care s-a străduit să o readucă la viață pe gravidă descrie ultimele clipe din viața ei.

Tânăra însărcinată, pe nume Alexandra Ivanov, a decedat pe 18 august, lăsând un soț și trei copii în urmă.

Citește și: Fratele gravidei moarte la Botoșani face declarații cutremurătoare „Ea încă se consideră nevinovată şi ea încă nu realizează ce a făcut” Ce crede despre medicii maternității în care sora lui a murit implorând ajutor

În ce condiții s-a stins gravida de la Botoșani

Potrivit cancan.ro, la ora 7:35, pacienta a fost adusă de urgență la terapie intensivă din cauza unei hemoragii nazale și bucale grave. Medicul de serviciu, Cătălin Ilie Surdeanu, a intervenit pentru o salva și a furnizat detalii despre momentele finale din viața gravidei.

„În data de 18 august 2023, în jurul orei 7:35, pacienta a ajuns pe compartimentul ATI Maternitate. Am fost solicitat, am ajuns imediat la ea, am evaluat-o, am certificat stopul cardio-respirator, deci ea nu avea puls și nu respira”,

a mărturisit Cătălin Ilie Surdeanu, medic Compartiment ATI, conform botosaneanul.ro.

Alexandra a intrat în stop cardiac, iar echipa de medici a început manevrele de resuscitare. Cu toate eforturile depuse, nu s-a reușit salvarea ei, deși medicul specialist a menționat că, în alte cazuri, pacienții au reacționat favorabil la aceste proceduri.

„S-au inițiat manevrele de resuscitare cardio-pulmonară specifice conform protocolului în cazul dânsei cu masaj cardiac extern și catecolamine intravenos, plus protejarea căii aeriene superioare pentru ventilație artificială.

S-au continuat aproximativ 40 – 45 de minute manevrele timp în care, din păcate, nu s-a obținut întoarcerea la circulația spontană și după aproximativ 45 de minute a trebuit, din păcate, să certificăm decesul”, a adăugat doctorul.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: „Nu mai rezist de durere, simt că o iau razna”. Tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani n-a fost băgată în seamă timp de șapte ore. Ce spune raportul DSP

Colega de salon a gravidei de la Botoșani face dezvăluiri tulburătoare

După ce gravida și-a găsit sfârșitul, colega de salon a acesteia a făcut mărturisiri cutremurătoare. Ea a dezvăluit că Alexandra a fost ignorată și lăsată să se chinuie ore în șir, în ciuda durerilor crunte pe care le acuza și a strigătelor disperate că nu mai poate respira. Cu toate acestea, niciunul dintre membrii personalului medical nu i-a venit în ajutor.

După clipe lungi de suferință, cea care împărțea camera cu Alexandra a remarcat că aceasta începuse să se învinețească, vizibil. Ulterior, colega gravidei a chemat asistentele, deoarece starea tinerei părea din ce în ce mai gravă.

„Tot plângea că o doare. Spre dimineață a spus că nu are aer, simte că nu are aer. Când mi-am ridicat capul din pat, am văzut că era vânătă.

Gura și nasul îi erau vinete.

Am chemat repede și a venit asistenta și ea tot spunea că nu are aer. Între timp i-a luat tensiunea, i-a pus aparatul de monitorizare și au mai venit 5-6 asistente la patul ei. Eu nu am văzut să fi venit vreun medic, nu a fost medic”,  a spus femeia care împărțea salonul cu Alexandra, conform antena3.ro.

Citește și: Alexandra a avut parte de un sfârșit tragic! Colega de salon a gravidei din Botoșani a rupt tăcerea „Când mi-am ridicat capul din pat, am văzut că era vânătă”