În ce constă tratamentul pe care îl urmează Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Medicii vorbesc și despre efectele adverse pe care Prințesa de Wales le resimte

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 25 mar 2024, 09:16

Kate Middleton a început chimioterapia preventivă

Sursa: Profimedia

Kate Middleton, Prințesa de Wales, a dezvăluit vineri, 22 martie, faptul că a fost diagnosticată cu cancer și că a început chimioterapia preventivă. Medicii au dezvăluit ce presupune acest tip de tratament.

Anunțul potrivit căruia Prințesa de Wales suferă de cancer a întristat susținătorii Casei Regale Britanice și nu numai. Kate Middleton a anunțat că a început chimioterapia preventivă, un tratament ce este administrat după o intervenție chirurgicală, în speranța de a crește șansele de vindecare.

Ce presupune chimioterapia preventivă

Deși nu au fost furnizate mai multe informații în legătură cu tipul de cancer de care ar suferi Kate Middleton, aceasta a dezvăluit că a început chimioterapia preventivă.

Potrivit The Wall Street Journal, terapia "adjuvantă", așa cum este denumită de oncologi, este administrată în mod obișnuit după îndepărtarea chirurgicală a unei tumori timp de câteva luni sau chiar un an, a explicat un medic de la Fox Chase Cancer Center din Philadephia și preluat de alephnews.

Pacienții primesc adesea tratamentul la fiecare două sau trei săptămâni.

Chiar dacă nu există garanții că va preveni complet recidiva cancerului, terapia adjuvantă poate îmbunătăți semnificativ șansele de vindecare completă.

Citește și: Harry si Meghan, prima reacție după ce Kate Middleton a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Potrivit surselor menționate anterior, Dr. Angela Jain susține că decizia Prințesei de a urma o chimioterapie preventivă sugerează că acesta este un tip de cancer care are șanse mari de vindecare. Totuși, Jain și alți medici care au discutat cu The Wall Street Journal nu sunt implicați în tratamentul sau îngrijirea lui Catherine.

„Nu toate cancerele au nevoie de chimioterapie după operație, dar unele au nevoie”, a

spus ea. „Și, de obicei, se administrează acel tratament cu speranța și intenția că acesta este un cancer vindecabil, iar chimioterapia va reduce riscul ca acesta să revină.”, a spus medicul Angela Jain pentru The Wall Street Journal.

Kate Middleton a anunțat că suferă de cancer

Prințesa de Wales a ținut să păstreze confidențialitatea privind tipul și stadiul cancerului său.

Prințesa a dezvăluit că a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în ianuarie, inițial pentru o afecțiune presupusă a fi necanceroasă. Cu toate acestea, testele post-operatorii au dezvăluit prezența cancerului, așa cum a afirmat ea într-o declarație video difuzată vineri, 22 martie.

„Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, corpul și spiritul meu”, a

fost declarația făcută de soția Prințului William.

Citește și: Rose Hanbury neagă acuzațiile despre presupusa aventură cu prințul William: „Zvonurile sunt complet false” Situația este tulbure la Casa Regală

Potrivit alephnews, terapia adjuvantă cu chimioterapie poate aduce cu sine unele efecte secundare neplăcute, printre care se numără oboseala, greața și slăbiciunea sistemului imunitar. Totuși, experiența pacienților cu acest tip de tratament s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii 20 de ani, datorită dezvoltării unor medicamente mai eficiente în prevenirea grețurilor și vărsăturilor asociate chimioterapiei. În plus, pacienții pot utiliza o tehnică numită "cold capping" pentru a încerca să prevină sau să reducă căderea părului în timpul tratamentului.