Anunțul potrivit căruia Prințesa de Wales suferă de cancer a întristat susținătorii Casei Regale Britanice și nu numai. Kate Middleton a anunțat că a început chimioterapia preventivă, un tratament ce este administrat după o intervenție chirurgicală, în speranța de a crește șansele de vindecare.
Ce presupune chimioterapia preventivă
Deși nu au fost furnizate mai multe informații în legătură cu tipul de cancer de care ar suferi Kate Middleton, aceasta a dezvăluit că a început chimioterapia preventivă.
Pacienții primesc adesea tratamentul la fiecare două sau trei săptămâni. Chiar dacă nu există garanții că va preveni complet recidiva cancerului, terapia adjuvantă poate îmbunătăți semnificativ șansele de vindecare completă.
Citește și: Harry si Meghan, prima reacție după ce Kate Middleton a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer
Potrivit surselor menționate anterior, Dr. Angela Jain susține că decizia Prințesei de a urma o chimioterapie preventivă sugerează că acesta este un tip de cancer care are șanse mari de vindecare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
„Nu toate cancerele au nevoie de chimioterapie după operație, dar unele au nevoie”, a
Kate Middleton a anunțat că suferă de cancer
Prințesa de Wales a ținut să păstreze confidențialitatea privind tipul și stadiul cancerului său. Prințesa a dezvăluit că a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în ianuarie, inițial pentru o afecțiune presupusă a fi necanceroasă. Cu toate acestea, testele post-operatorii au dezvăluit prezența cancerului, așa cum a afirmat ea într-o declarație video difuzată vineri, 22 martie.
„Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, corpul și spiritul meu”, a fost declarația făcută de soția Prințului William.
Potrivit alephnews, terapia adjuvantă cu chimioterapie poate aduce cu sine unele efecte secundare neplăcute, printre care se numără oboseala, greața și slăbiciunea sistemului imunitar. Totuși, experiența pacienților cu acest tip de tratament s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii 20 de ani, datorită dezvoltării unor medicamente mai eficiente în prevenirea grețurilor și vărsăturilor asociate chimioterapiei. În plus, pacienții pot utiliza o tehnică numită "cold capping" pentru a încerca să prevină sau să reducă căderea părului în timpul tratamentului.