În ce e bine să investești pe termen lung? TOP 3 idei de investiții de succes

Author: Madalina Maftei

Este bine să faci investiții, dacă bugetul îți permite acest lucru. De multe ori, cheltui bani ce ar putea fi investiți și apoi regreți alegerea făcută. Poți schimba acest obicei cu unul sănătos, cel de a investi pe termen lung. Însă și în ceea ce privește investițiile trebuie să fii atent. Unele sunt bune, altele îți pot aduce pierderi.

Iată 3 idei de investiții pe termen lung

  • Imobiliare

Piața imobiliarelor se dezvolta din ce în ce mai mult. Desigur, fluctuațiile în această piață sunt normale, având în vedere că  se dezvoltă atât de rapid. 

Și în acest domeniu se pot face investiții mai puțin profitabile, așa că ai grijă să ai toate informațiile despre imobilul care te interesează înainte de a investi banii în el. De exemplu, este o investiție bună să achiziționezi un apartament în orașele care sunt mari centre universitare precum București, Cluj sau Iași. Este de preferat să alegi un apartament care să fie în apropierea zonei universităților. Așa îl vei putea închiria mai mulți ani și apoi vinde din nou la aproape același preț. 

O altă investiție bună este cumpărarea unui apartament care este încă în fază de proiect, deoarece prețul este mai scăzut și apoi să îl închiriezi sau vinzi la un preț mai mare.

  • Sănătate 

Sănătatea este probabil cel mai important aspect din viața oricui. Neglijarea problemelor de sănătate sau a simptomelor unor boli te pot afecta pe termen lung. 

Chiar dacă par bani irosiți uneori, asigură-te că ai analizele făcute la zi și că știi la ce afecțiuni ai predispoziții. Acest lucru te va ajuta să detectezi și tratezi afecțiunile din timp. Poți de exemplu apela și la servicii de tip ambulanță privată de la TruMed.ro, pentru a economisi timp și a fi în siguranță atât în situații urgente sau nu. 

Sănătatea ar trebui să fie pentru oricine un lucru în care să investească pe termen lung. Această investiție crește calitatea vieții și preîntâmpină diverse afecțiuni care netratate corespunzător și la timp, pot aduce suferință sau nu se mai pot remedia. 

  • Lucruri prețioase 

Categoria lucrurilor prețioase este una destul de vastă. Aici pot fi încadrate metalele prețioase precum aurul sau platina, pietre prețioase precum diamantele, accesorii în ediții limitate, obiecte de artă. 

În ceea ce privește lucrurile prețioase, este important de știut dacă suma pe care vrei să o investești este mică sau mare. De exemplu, o investiție mică poate fi o haină dintr-un material bun, cu croi clasic pe care să o poți mai mulți ani la rând și să o și revinzi. 

Pe de altă parte poți face și investiții mari în obiecte de artă precum picturi sau diverse  obiecte unicate sau în ediție limitată. Ai grijă însă ca acestea să fie autentice și certificate, pentru a fi sigur de valoarea lor. 

Așadar, fă investiții pe termen lung în domenii importante precum sănătatea, lucrurile prețioase sau imobiliarele. Fii atent însă să te informezi bine înainte de orice investiție mare, pentru a beneficia din plin de avantajele investiției tale. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.