În ce loc din România s-a interzis circulația. Statul se teme pentru viața oamenilor de aici

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 02 dec 2022, 08:20

În ce loc din România s-a interzis circulația. Statul se teme pentru viața oamenilor aici

Circulația a fost interzisă într-un loc din România, în contextul în care la doar câțiva kilometri, în Ucraina, s-a tras cu rachete. Statul român se teme pentru viața oamenilor de aici, astfel interdicția a intrat în vigoare de marți, 1 martie.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina continuă. Este a șaptea zi de război, iar tensiunile persistă în țara vecină. Refugiații continuă să fugă din calea războiului și se adăpostesc în țările vecine Ucrainei. România este țara cea mai vizată de cetățenii ucraineni, care sunt în căutare de adăpost. Ca urmare a acțiunilor ofensive ale Rusiei la frontiera țării noastre, autoritățile au decis să interzică circulația pe brațul Chilia, după ce s-a tras cu rachete.

În ce loc din România s-a interzis circulația. Statul se teme pentru viața oamenilor

Autoritățile au decis să interzică circulația ambarcațiunilor pe brațul Chilia, în contextul în care la câțiva kilometri, în Ucraina, s-a tras cu rachete. Astfel, Căpitănia Tulcea a emis un aviz prin care navigația civilă a fost interzisă pe Dunăre, pe brațul Chilia, adică în zona de frontieră cu Ucraina.

De ieri, 1 martie 2022, navigația navelor și ambarcațiunilor civile, indiferent de pavilion, în sectorul românesc al braţului Chilia al Dunării a fost interzisă. Această măsură a fost luată de Capitănia Zonală Tulcea, cu aprobarea Ministerului Transporturilor. 

Autoritățile motivează această decizie de restricționare a circulației prin faptul că în Ucraina este un conflict armat și se desfășoară operațiuni militare în apropierea frontierei fluviale a României.

”Nerespectarea prezentului aviz atrage răspunderea contravenţională, materială sau penală, după caz, a persoanelor vinovate”, anunță Căpitănia Tulcea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Este o măsură de precauţie. Deocamdată nu sunt mişcări de trupe în această zonă, dar vrem să fim atenţi”, a declarat primarul Timur Alexandru Ciauş, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: LIVE UPDATE A șaptea zi de război. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, vine la București 

Vama Siret ar putea procesa 2000 de persoane pe oră

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a anunțat marți că autoritățile noastre sunt pregătite pentru un val mare de refugiați din Ucraina.

„Suntem în stare de vigilenţă. Ne ocupăm, dincolo de planul acesta de pregătire militară, a resurselor pentru defensivă, pentru întărirea Flancului Estic, a părut o problemă nouă, cea a refugiaţilor, pe care trebuie să o gestionăm. Este o situaţie care ne afectează direct, afectează şi populaţia din zonă.

Suntem nevoiţi acum să facem scenarii, să ne pregătim pentru chiar un val mare de refugiaţi. Vama Siret este cea mai expusă. Noi ne-am organizat foarte bine, din păcate autorităţile ucrainene nu reuşesc să proceseze, au scos o parte din grăniceri din partea lor de graniţă şi nu reuşesc să proceseze destul. Vă dau nişte cifre. Am putea să procesăm în vama de la Siret 2.000 de persoane pe oră.

În primele zile ale conflictului, aveam 400-500 de persoane pe oră care treceau pe acolo. Acum, deşi este o coadă foarte mare în zona ucraineană, astăzi aveam doar 200 de persoane pe oră, asta înseamnă că autorităţile ucrainene nu reuşesc să facă faţă fluxului şi nici nu sunt bine organizaţi, probabil ei au şi grija războiului, înţelegem. Am făcut şi noi de mai multe ori apel la autorităţi să dea drumul la un flux mai mare, pentru că noi suntem pregătiţi. Din păcate, ei nu reuşesc să facă fluxul pe care l-am putea noi procesa”, a spus Vasile Dîncu.

Citeste si: Un articol care anunța victoria Rusiei în Ucraina a fost dat jos imediat din presa oficială a Kremlinului: „Ucraina va fi reorganizată, restabilită și revenită la starea sa naturală de partea lumii ruse”