Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că România are foarte multe locuri absolut încântătoare, care de-abia așteaptă să fie admirate de ochiul curios al turiștilor. Printre acestea se numără și drumul Transbucegi.
Când este deschis Drumul Transbucegi
Alături de Transfăgărășan și Transalpina, drumul Transbucegi este de o frumusețe aparte. Acesta mai este cunoscut și sub denumirea de "Drumul Babelor" și face legătura între Sinaia și Cabana Piatra Arsă.
Așa cum îi spune și numele, Transbucegi străbate platoul Bucegi și urmează traseul Cabana Cuibu Dorului- Şaua Dichiului. La final, se oprește în județul Dâmbovița, la Cabana Piatra Arsă.
Anul acesta, drumul Transbucegi sau drumul județean 713, cum este numit oficial în România, a fost redeschis în luna februarie, după ce o avalanșă produsă în zona Dichiu l-a făcut impracticabil la finalul lunii ianuarie.
În general, acest drum este deschis pe toată perioada anului. Singurele excepții sunt atunci când se fac lucrări sau atunci când fenomenele meteo extreme nu permit circulația pe el.
Poliția rutieră îi sfătuiește pe șoferii care ajung pe Transbucegi să fie atenți la modul în care se deplasează, să nu aibă viteză și să-și echipeze mașina corespunzător, în condițiile în care este vorba despre un drum montan.
Drumul a fost inaugurat în 2013, are 20 de kilometri, dar este destul de îngust.
Începe chiar de lângă Sinaia, mai exact trebuie să faceți stânga, atunci când intrați în stațiune și veți avea acces la Transbucegi. Drumul se oprește la Cabana Piatra Arsă, care este situată la 1950 de metri altitudine.
Ce puteți vizita pe Transbucegi
Marele avantaj al acestui drum este că se află aproape de București, de Ploiești, dar și de Brașov.
Tocmai de aceea, în ultimii ani a început să devină din ce în ce mai aglomerat.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Nu ar fi de mirare ca în scurt timp să-l egaleze la acest capitol pe mult mai spectaculosul Transfăgărășan.
Noi vă spunem ce puteți vizita, dacă alegeți să mergeți pe Transbucegi.
Traseu Piatra Arsă – Babele – Sfinxul – Cabana Omu
Acesta este, de alfel, și cel mai cunoscut traseu. Ar fi și păcat să nu-l parcurgeți, dacă ajungeți pe Transbucegi.
Trebuie să știți că veți merge cu mașina doar până la Piatra Arsă, pentru că acolo se termină drumul asfaltat, după care trebuie să o luați la pas spre platoul Bucegilor. Veți urca 250 de metri, dar drumul nu este
greu.După o singură oră veți ajunge la Babele, iar de acolo mai aveți de mers aproximativ 10 minute, până la Sfinx. Odată ajunși aici, vă puteți îndrepta către Cabana Omu.
Va trebui însă să mergeți aproximativ două ore pe jos. Priveliștea merită tot efortul, vă garantăm!
Traseu Cabana Piatra Arsă – Cabana Caraiman – Crucea Eroilor
Dacă nu vă place aglomerația și preferați locurile mai izolate, o idee bună este să mergeți de la Piatra Arsă la Cabana Caraiman și apoi la Crucea Eroilor.
După ce lăsați mașina la Piatra Arsă, veți merge pe jos aproximativ o oră, până la Caraiman. De acolo, mai aveți de parcurs două ore de mers prin natură și apoi veți putea admira Crucea Eroilor.