În ce relații au rămas Leonard Doroftei și Lucian Bute, după conflictul public! Doroftei a dat cărțile pe față: „S-a făcut un scandal enorm”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 08 oct 2024, 13:44

Ce dezvăluiri a făcut Doroftei despre relația lui cu Bute

Sursa: Captură KANAL D

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Leonard Doroftei a oferit clarificări despre relația lui cu Lucian Bute, despre care, în trecut, s-a zvonit că ar fi una de rivalitate.

Deși presa a speculat o rivalitate între cei doi pugiliști, de fapt nu a existat niciodată un conflict personal între ei. Leonard Doroftei a recunoscut că anumite declarații pe care le-a făcut în trecut despre Lucian Bute au fost interpretate greșit și exagerate în presă.

În ce relații au rămas Leonard Doroftei și Lucian Bute, după conflictul public  

Lucian Bute a devenit campion mondial la IBF în 2007, la categoria super mijlocie, și și-a apărat titlul de nouă ori în următorii cinci ani.

Cu toate acestea, Doroftei ar fi avut o opinie critică la acea vreme. Acesta ar fi susținut că Bute nu a întâlnit adversari suficient de puternici pentru a fi recunoscut ca un campion autentic.

„Când eu trezeam o Românie întreagă să vadă un meci adevărat, Bute era ciuca bătăilor la amatori. La ce adversari a avut, singura concluzie este că se bate într-o versiune foarte slabă”,

ar fi declarat Leonard Doroftei, în anul 2011.

Însă, interesant este faptul că, în ciuda speculațiilor media, cei doi pugiliști au împărțit aceeași sală de antrenament în Canada în 2020, ceea ce demonstrează că, în realitate, relația lor a fost una mult mai bună decât cea reflectată în presă.

În acest sens, Denise Rifai i-a pus invitatului său o întrebare metaforică, legată de rivalitatea dintre el și Lucian Bute: „Câte runde a durat meciul cu Lucian Bute?”.

Vedeți răspunsul lui Leonard Doroftei în materialul video de mai jos:

Citește și: Ce relație au avut, de fapt, Leonard Doroftei și Fane Spoitoru: „Pentru mine a fost o pierdere” Ce a făcut sportivul atunci când „regele lumii interlope din București” a fost acuzat de tentativă de omor

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

În răspunsul lui, Doroftei a explicat că afirmațiile sale nu au fost menite să-l denigreze pe Bute: „Singura afirmație pe care am făcut-o a fost în urma unui meci și am spus: ”Consider că ai nevoie de niște meciuri mai bune”, atât. Nu am spus că-i prost, că nu boxează, că nu face meciuri bune, că a fost ciuca bătăii, n-am spus nimic de treaba asta. Atât am spus și din vorba asta s-a făcut un scandal enorm.

Regret ceea ce am zis, îmi pare rău, nu trebuia să spun eu lucrul ăsta. Mi-am dat cu părerea, m-ați întrebat, am spus. Nu am avut niciodată nimic cu el, nu am avut nimic de împărțit”.

Leonard Doroftei nu a intenționat niciodată să-l critice pe Lucian Bute

Denise Rifai a încercat să pună în context declarațiile lui Doroftei și a spus: „Aveați toată expertiza și experiența să vă puteți da cu părerea, era normal și să fiți întrebat, și să răspundeți”.

În acest sens, Doroftei a recunoscut că răspunsul său a fost influențat de experiența sa vastă, dar că nu a intenționat niciodată să creeze o animozitate între el și Bute: „Doar că din vorba asta au făcut subiecte de presă, de cancan și cel mai bine e să taci din gură, să nu-ți mai dai cu părerea”.

Citește și: Lucian Bute, in mijlocul sinistratilor din Galati. Campionul a descarcat doua tiruri cu ajutoare

Spre final, acesta a clarificat că relația lui cu Lucian Bute nu a fost niciodată tensionată și că ceea ce a spus a fost, în esență, un sfat: „Nu m-am certat personal cu el niciodată și la momentul ăla am considerat că este un sfat, nu este o critică neapărat”.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.