În ce stadiu se află lucrările la Pasajul Unirii din București. Va fi închis până pe 1 septembrie

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 01 mai 2023, 05:30

Pasajul Unirii în lucrări de la data de 20 iunie

Sursa: Facebook

Pasajul Unirii a fost închis la data de 20 iunie pentru reparații, vor fi făcute lucrări la sistemele de ventilație, iluminare și la cele de colectare a apelor pluviale.

Pasajul Unirii a fost construit în anii 1986-1987 și are o lungime de peste 800 de metri și o lățime de 14 metri, iar în prezent este unul dintre cele mai circulate drumuri din București, mii de mașini trecând pe acolo.

Citeste si: Din acest week-end, Pasajul Unirii este închis din cauza lucrărilor de consolidare. Care sunt rutele ocolitoare pe care șoferii le pot alege

În ce stadiu se află lucrările la Pasajul Unirii din București

Prefectul Toni Greblă și Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță au verificat recent stadiul în care se află lucrările la Pasajul Unirii, iar aceștia au anunțat că reparațiile dificile s-au terminat, infiltraţiile de la nivelul carosabilului au fost izolate, iar consolidarea pereţilor s-a încheiat. Acum au început intervenţiile de înlocuire a reţelelor edilitare de apă-canal şi a celor electrice pentru a continua și cu sistemul electric  și sistemul de ventilație, care va avea o capacitate mai mare

pentru eliminarea noxelor, fiind o premieră pentru România.

Citeste si: Cutremur, resimțit în mai multe orașe- Ce magnitudine a avut seismul

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pasajul Unirii va fi gata pe 1 septembrie

"Pentru partea de punere în siguranţă a pasajului rutier(...), lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce şcolile şi grădiniţele îşi închid activitatea, şi depunem toate eforturile- şi sunt convins că vom reuşi acest lucru- să finalizăm până la data de 1 septembrie, astfel încât deranjul pe care-l creăm să fie redus la minim şi să profităm de perioada verii, în care traficul este uşor redus în Bucureşti.

(...) Estimăm că vom opri circulaţia undeva în jurul datei de 20 iunie, astfel încât pe parcursul verii, până la începerea şcolii, să putem realiza integral aceste măsuri de punere în siguranţă", a declarat Daniel Băluţă.

Citeste si: Incendiu cu victime în Capitală! Un muncitor și-a pierdut viața, iar altul a fost dus la spital

Expertiza din 2017 făcută asupra Pasajului Unirii a ridicat mari semne de îngrijorare, planșeul fiind la nivelul 4 din cele 5 când vine vorba de riscul pe care îl are.

Acest 4 din 5 la nivelul riscului a fost un semn de alarmă pentru întreaga Capitală deoarece o ulterioară surpare a acestuia înseamnă problem extrem de grave la metrou, locuințe afectate și multe vieți pierdute.

Surse: digi24.ro, bursa.ro

 

Taguri: