Acesta reprezintă un traseu turistic, montan și de pelerinaj de peste 1.400 de kilometri, Via Transilvanica trece în 10 județe din țară. Stadiul în care se află traseul are peste 1.000 de kilometri.
Citeste si: Vremea în luna iulie 2022. Ce temperaturi ne așteaptă în a doua lună a verii de anul acesta
Via Transilvanica este cel mai lung traseu montan din Romania
Traseul Via Transilvanica ce are în proiect peste 1.400 de kilometri trece prin 10 județe din țară, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Pornește de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin. Scopul acestui proiect este de a descoperi și a pune în valoare bogățiile României, din punct de vedere cultural, natural, istorice.
,, Ne-au inspirat potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din Statele Unite sau India, am văzut că astfel de drumuri au influențat culturi, au format comunități și au contribuit la dezvoltarea zonelor pe care le străbăteau.
Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților.
Via Transilvanica este identitate. Pentru că ne oferă șansa să ne cunoaștem mai bine istoria și astfel să ne înțelegem mai bine pe noi- ca nație. “, au spus inițiatorii ideii.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
În ce stadiu se află amenajarea Via Transilvanica
În anul 2018 s-au construit primii 100 de kilometric, iar ținând cont că este un drum lung, nici până în momentul de față nu este terminat.
Pe site-ul asociației putem găsi harta unde se află puncta de cazare și locuri de mâncat, dar și un ghid turistic care se poate descărca de pe site.,, Ghidul Drumețului pe Via Transilvanica cuprinde informații importante despre toate etapele de pregătire pentru parcurgerea acestui drum, infrastructura traseului (etapele de parcurs, modalitățile de semnalizare și marcare, hărți, locuri de cazare, locuri critice, echipament etc.), comportamentul adecvat pe parcursul traseului și alte recomandări.
Tăşuleasa Social încurajează parcurgerea ghidului înainte de a porni la drum! Ghidul este ca o inițiere în ceea ce înseamnă Via Transilvanica, de aceea sfatul nostru este ca acesta să fie descărcat, eventual printat și ținut aproape pe parcursul călătoriei, sau măcar citit integral înainte de a porni în aventură.
Via Transilvanica este o provocare, este spectaculoasă, pe alocuri chiar sălbatică, poate fi o experiență memorabilă, dar noi vrem în primul rând să fie una cât se poate de sigură.”
Surse: viatransilvanica.com, green-report.ro
Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, incursiune de poveste la Comandău