În ce stare a fost înapoiat corpul lui Alexei Navalnîi. Soția opozantului rus face mărturii cutremurătoare: „I-au „abuzat” trupul”

Autor: Diana Bostan

Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi, susține că opozantul rus ar fi fost torturat și după moarte

Sursa: Profimedia

Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi, face acuzații grave la adresa autorităților din Rusia. Aceasta susține că trupul opozantului rus a fost „abuzat” după moarte.

Afirmațiile șocante ale soției lui Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaia, au creat un val de indignare și îngrijorare la nivel internațional. Aceasta a declarat că trupul disidentului a fost „abuzat” după moarte, făcând apel la comunitatea internațională să se implice și să ceară o investigație independentă asupra circumstanțelor decesului. Iulia Navalnaia a exprimat, de asemenea, temeri cu privire la desfășurarea înmormântării, sugerând că autoritățile ruse ar putea interveni și că există riscul arestărilor în rândul susținătorilor disidentului.

Alexei Navalnîi ar fi fost torturat și după moarte

Într-un discurs susținut miercuri, 28 februarie, în Parlamentul European, soția lui Alexei Navalnîi a mărturisit faptul că trupul lui Alexei Navalnîi ar fi fost „abuzat” după moarte. Strasbourg, un oraș care cândva reprezenta una dintre destinațiile preferate ale cuplului Navalnîi, devine acum locul unde Iulia Navalnaia a adresat Parlamentului European mărturia și preocupările sale cu privire la tragicul sfârșit al soțului ei.

Afirmând că nu mai au prilejul să se plimbe împreună în această locație, Iulia pune accentul pe schimbarea dramatică a circumstanțelor, trecând de la momente de bucurie la lupta pentru a aduce la lumină adevărul și a atrage atenția internațională asupra situației critice din Rusia, potrivit digi24.ro.

Citește și: Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea loc înmormântarea opozantului rus

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iulia Navalnaia nu s-a temut să-l acuze pe Vladimir Putin de moartea soțului, dar și de faptul că acesta ar fi ordonat ca opazantul rus să fie torturat și înfometat. „Și apoi l-au ucis. Chiar și după aceea i-au abuzat trupul și i-au abuzat mama”, a spus Iulia Navalnaia, potrivit sursei menționate anterior.

Soția lui Alexei Navalnîi se teme de ceea ce s-ar putea întâmpla în ziua înmormântării

Soția lui Alexei Navalnîi a exprimat îngrijorări profunde cu privire la înmormântarea opozantului rus, programată să aibă loc vineri. Într-un context plin de incertitudine, Iulia Navalnaia a mărturisit că nu poate fi sigură dacă ceremonia va decurge într-un mod pașnic sau dacă autoritățile vor interveni, arestând participanții care vin să-și ia rămas bun de la soțul ei. Moartea lui Navalnîi, închis într-o colonie penitenciară din regiunea arctică rusă, a stârnit îngrijorări cu privire la circumstanțele în care a survenit și la posibilele amenințări la adresa participanților la înmormântare.

Evenimentul funerar este planificat să aibă loc vineri, într-un cimitir din Moscova, marcând o concluzie tristă la o lungă bătălie a familiei Navalnîi pentru a recupera trupul disidentului. În urma eforturilor de a dezvălui adevărul și de a atrage atenția asupra situației politice în Rusia, această înmormântare se anunță ca un moment deosebit de sensibil, unde îngrijorările legate de siguranță sunt tot mai accentuate.

Citește și: Alexei Navalnîi, înmormântat în secret sau într-o colonie penală. Mama lui trebuie să aleagă între cele două opțiuni date de autoritățile ruse

Alexei Navalnîi, critic dur al președintelui rus Vladimir Putin, a fost victima unor acuzații false și a murit în detenție pe 16 februarie. Evenimentul tragic a generat reacții internaționale puternice și a amplificat apelurile pentru justiție și reforme politice în Rusia.