În ce stare se află fetița care a fost la un pas să se înece în râul Tazlău, din Bacău! Gestul emoționant făcut de cei doi jandarmi care i-au salvat viața copilei

Autor: Diana Ghita

Ei sunt jandarmii care i-au salvat viața fetiței de un an și șase luni

Sursa: Facebook Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacau/ Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Duminică, pe 30 iunie, doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au reușit să salveze viața unei fetițe de un an și șase luni, care se înecase în râul Tazlău.

Incidentul dramatic a avut loc duminică după-amiază, în cartierul Slobozia, din Bacău, pe râul Tazlău, în apropierea podului de pe strada Victoriei din municipiul Onești.

Ce gest au făcut cei doi jandarmi din Bacău, pentru fetița căreia i-au salvat viața

Totul a început când mama fetiței a intrat în apă pentru a-și salva cei doi băieți, dar a alunecat și a căzut cu micuța în râu. Deși au reușit să iasă cu toții din apă, fetița nu mai respira.

În acele momente critice, Florin și Cătălin, jandarmii care se aflau în patrulare, au observat scena disperată.

Cei doi jandarmi, Florin și Cătălin, au reacționat imediat. Florin a început manevrele de resuscitare, iar după momente tensionate, fetița a început să dea semne de viață și să respire. Cătălin, în același timp, a apelat la 112, unde a oferit informații precise despre locație, pentru a grăbi sosirea ambulanței.

Citește și: O gravidă din Bacău a murit, după ce ar fi fost lăsată în agonie pe holurile spitalului. Povestea Alexandrei din Botoșani se repetă

După ce micuța și-a revenit, Florin a alergat cu ea în brațe până la ambulanță. Ulterior, fetița a fost transportată de urgență la spital, unde a primit îngrijirile medicale necesare. Ambii jandarmi și-au prelungit tura, întrucât au rămas la spital până când medicii au confirmat că fetița este în afara oricărui pericol.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

În ce stare se află fetița care a fost la un pas să se înece în râul Tazlău

În această dimineață, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe Facebook o fotografie cu Florin, Cătălin și mama copilei, însoțită de un mesaj de recunoștință și felicitări pentru cei doi jandarmi, prin intermediul căruia a evidențiat curajul și devotamentul acestora:

„Felicitări băieți! Ei sunt colegii noștri care au salvat viața fetiței! Florin și Cătălin au reușit să-i salveze viața fetiței de nici doi ani. Când au ajuns la fața locului, Florin și Cătălin au văzut-o pe mamă care era panicată și încerca să-și salveze copilul. Cei doi au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor fetiței și i-au aplicat manevre de resuscitare până când a dat semne că își revine și a început să respire.

Citește și: Tragedie în Ialomița: Un tânăr de 20 de ani și-a pierdut viața înecat în lacul Iezer

Copila de un an și șase luni a fost transportată de urgență la spital, iar acum este în afara oricărui pericol. Deși tura lor se termina în jurul orei 22, ambii au rămas la spital până când au primit vestea de la medic.

Felicitări, băieți! Fetița este în afara oricărui pericol! Ați salvat un suflet! Florin si Cătălin lucrează în cadrul I.J.J Bacău! Felicitări băieți! În fotografie este mama fetiței după aflarea veștii ca este în afara oricărui pericol”.