În ce stare se află profesoara care a fost împușcată de un elev în vârstă de șase ani. Ce riscă băiatul după fapta lui

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 oct 2023, 00:25

Ce riscă băiatul după fapta lui

Sursa: Facebook Abby Zwerner - colaj Kanal Da

O învățătoare din Virginia a fost împușcată în piept de un copil în vârstă de doar șase ani. Din fericire, starea ei devine mai bună, conform autorităților locale.

Primarul Phillip Jones a declarat pentru BBC că profesoara Abby Zwerner se recuperează, dar este încă în stare critică. Deși a fost împușcată, femeia tot și-a îndrumat elevii să iasă cât mai repede din clasă.

Ce riscă băiatul de doar șase ani după fapta comisă

Deocamdată nu se știe cum a făcut rost de armă copilul de șase ani.

Deși școala era echipată cu echipamente pentru detectarea metalelor, nu toți elevii au fost verificați.

Citește și: Motivul pentru care un copil în vârstă de șase ani și-a împușcat profesoara. Femeia are răni care îi pun viața în pericol

Comandantul Steve Drew a declarat pentru reporteri că elevul în vârstă de șase ani și-a împușcat profesoara după ce ar fi fost certat de către aceasta.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Primarul Jones a declarat că poliţia va continua investigațiile pentru a descoperi care sunt circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Citește și: Un bărbat de 42 de ani a fost găsit mort în râul Olt, după ce el și prietenul lui au fost dați dispăruți. Cei doi ar fi plecat la pescuit încă de vineri și nu au mai răspuns la telefon, nici nu au ajuns la pensiunea unde urmau să se cazeze

„Nu avem toate răspunsurile despre modul în care un copil de șase ani a fost capabil să mânuiască o armă de foc sau despre cum un copil de șase ani a putut avea acces la o armă de foc”, a declarat acesta.

Părinții ar putea pierde custodia copilului de șase ani

Ofițerii nu au vrut să facă declarații despre discuțiile pe care le-au avut cu părinții elevului, dar se pare că băiatul este prea mic pentru a fi trimis în custodia Departamentului de Justiţie pentru Minori, chiar dacă este vinovat.

Totuși, un judecător ar putea să revoce custodia părinților asupra copilului și să-l dea pe băiat în supravegherea statului.

Şeful Districtului Şcolar dr. George Parker a declarat sâmbătă că împuşcătura a arătat că „trebuie să ne educăm copiii şi trebuie să-i menţinem în siguranţă. Avem nevoie de sprijinul comunităţii, de sprijin continuu, pentru a ne asigura că armele nu sunt disponibile tinerilor şi sunt ca o placă stricată pentru că eu continui să reiterez: trebuie să ţinem armele departe de mâinile tinerii noştri”.