În ce zile trebuie să stea românii acasă, pentru a-și primi deciziile de recalculare a pensiilor? Anunțul făcut de șeful Casei Naționale de Pensii

Autor: Diana Ghita

Recent, Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a transmis un mesaj important pentru toți pensionarii din România. În perioada 15 august - 1 septembrie, angajații Poștei Române vor aduce la ușă deciziile de recalculare a pensiilor.

Este important ca pensionarii să fie acasă în perioada indicată de președintele Casei Naționale de Pensii Publice, pentru a primi personal deciziile de recalculare a pensiilor din partea poștașilor.

Ce anunț a făcut Șeful Casei Naționale de Pensii 

După primirea deciziilor de recalculare, fiecare pensionar are responsabilitatea de a citi cu atenție datele de pe aceste documente.

Dacă observați vreo eroare sau discrepanță, trebuie să vă adresați celui mai apropiat sediu CNPP pentru a rezolva problema. 

„Urmează să le trimitem către Compania Națională Poșta Română. Suntem în grafic, știm exact ce avem de făcut, nu avem întârzieri și sperăm cu toții ca pe data de 15 august, care este termenul limită, aceste decizii să fie transmise integral către colegii de la Compania Națională Poșta Română.

Ei să aibă timpul necesar între 15 august și 1 septembrie să transmită, vorbim de aproximativ cinci milioane decizii, către beneficiarul final, pensionarul, iar cu data de întâi, cu prima zi lucrătoare din luna septembrie, pensionarii își vor primi deja drepturile bănești recalculate, conform noii legi a pensiilor, vorbim de legea 360/2023”,  a declarat Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Citește și: Care sunt românii care vor avea mai puțini bani după recalcularea pensiilor: Liderul Casei de Pensii „Cele mai semnificative creșteri vor fi la acordul global”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Daniel Baciu a venit cu explicații despre procesul de recalculare a pensiilor

Recalcularea pensiilor este un proces vital pentru asigurarea că fiecare cetățean primește suma corectă în funcție de vechimea și contribuțiile sale. Daniel Baciu a subliniat că există numeroase cazuri de nereguli datorate modificărilor legislative din ultimii ani. Astfel, este posibil ca două persoane cu aceleași condiții de muncă să primească pensii diferite, ceea ce nu este normal.

Pensionarii vor primi pensiile recalculate de la 1 septembrie, conform noii legi a pensiilor. Președintele CNPP a explicat că aceste modificări sunt necesare pentru a corecta inechitățile din sistem, astfel încât toți pensionarii să primească sumele corespunzătoare muncii și contribuțiilor lor.

Citește și: Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025

„Au fost atâtea modificări legislative, astfel încât în momentul de față avem doi pensionari în plată, pensionați în momente diferite, unde legislația era diferită în momentul de față, cu cuantumuri ale pensiei total diferite, având aceeași contributivitate, ceea ce nu este în regulă. Practic, prin noua formulă de calcul, asta încercăm să eliminăm, astfel încât să respectăm un principiu foarte simplu: la contributivitate egală va trebui să avem pensii egale în plată”, a mai explicat Daniel Baciu pentru sursa citată.

Surse foto: Facebook Daniel Baciu/ Facebook Compania Națională Poșta Română