„În fiecare an arăt casa asta. Acum, am o provocare” Dan Negru, îndemn la adresa tuturor românilor să meargă în centrul Bucureștiului

Author: Laura Macovei
Actualizat: 04 nov 2023, 12:37

„În fiecare an arăt casa asta. Acum, am o provocare” Dan Negru, îndemn la adresa tuturor românilor

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru vine cu un nou mesaj pe pagina sa de Instagram, în care informează toți românii cu privire la ceea ce cândva a fost o casă importantă și extrem de apreciată, iar acum a ajuns o ruină și doar găinațul și porumbeii morți s-au ales de ea.

„Atenție, cade tencuiala” scrie pe un afiș de pe casa ce a fost cândva locuința lui Brătianu, prim ministrul Marii Uniri. Acum, clădirea din centrul Capitalei este o adevărată ruină.

Dan Negru, dezamăgit de cum arată casa lui Ion I. C. Brătianu

Dan Negru a ajuns în centrul Bucureștiului și a dat peste o ruină plină de afișe cu „Atenție, cade tencuiala”.

Acesta spune că obișnuiește să vină în fiecare an aici și să le arate românilor casa fostului prim ministru al României, de pe vremea Marii Uniri. 

Citește și: „M-a acuzat de discriminare” Dan Negru, mesaj fără precedent pe rețelele sociale. Ce l-a deranjat pe prezentatorul TV

„Ia uite, anul ăsta au înfipt două hârtii în copac: „Atenție, cade tencuiala!” În fiecare an arăt casa asta de 1 decembrie.

Acum o arăt mai devreme. O arăt de 1 decembrie pentru că atunci serbăm Ziua Unirii, ziua României, Marea Unirea de la 1 Decembrie 1918. 

Ei bine, ruina asta aflată în centrul Bucureștiului e casa prim ministrului Marii Uniri, Brătianu. Uite cum arată acoperișul, totul se dărâmă. 

Brătianu, cel mai important politician pe care l-a avut România vreodată, „Patriarhul Unirii”, așa a fost denumit, poreclit, pentru că a contribuit decisiv la Marea Unire la 1 decembrie 1918. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Așa arată acum casa aceasta. O ruină, oriunde te uiți e totul dărâmat. Uite, pare un „loc al crimei”, așa pare înconjurat, să nu calci pe aici. Nimeni nu arată acoperișul ăsta care se dărâmă.

În zilele astea măcar să apucăm să curățăm găinațul din preajma casei lui Brătianu,” a

spus acesta într-o postare de pe Instagram.

Dan Negru, îndemn la adresa tuturor românilor

Prezentatorul TV  îi îndeamnă pe români să contribuie câtuși de puțin la readucerea la viață a unor ruine ce au fost cândva adevărate comori. 

Citește și: „Lipsa iubirii aduce moartea” Dan Negru a transmis un mesaj cu un puternic impact emoțional în legătură cu războiul din Israel

„Așa arată casa Prim-Ministrului Unirii, Brătianu, în noiembrie, cu o lună înainte de 1 Decembrie, ziua Unirii care e și Ziua României! Am o provocare: hai să adunăm găinațul de porumbei din jurul casei lui Brătianu. E pe str Biserica Amzei nr 5 în centrul Bucureștiului. Brătianu a contribuit decisiv la Unirea de la 1 Decembrie. Noi măcar găinațul să-l strângem până pe 1 decembrie,” a fost îndemnul prezentatorului TV, postat pe pagina sa de Instagram.