În funcție de ce criterii alegi un procesor de sunet?

Author: R.V.
Actualizat: 14 iul 2020, 14:13

Alegerea unui procesor de sunet bun poate fi floare la ureche pentru cei care au experienţă în domeniu şi ştiu care sunt cele mai importante caracteristici ale unui astfel de produs. Cum rămâne însă cu cei care sunt la început în acest domeniu şi nu sunt în totalitate familiarizaţi cu toţi termenii tehnici?

Procesorul de sunet – esențial în muzica modernă

Ce este, mai exact, un procesor de sunet? Este un echipament muzical care are rolul de altera semnalul de intrare, oferind la ieşire un semnal diferit în ceea ce priveşte dinamica şi răspunsul în frecvenţa. Practic, acest dispozitiv reglează sunetul după preferinţele tale, înlăturând toate imperfecţiunile, oferindu-i contur și dinamică.

Calitatea acestui echipament este primordială, îndeosebi atunci când se dorește înregistrarea în studio sau se vrea sonorizarea perfectă a unei eveniment. Astfel, în cazul în care ai decis că este necesar să achiziționezi un nou procesor de sunet însă multitudinea de variante te derutează puțin, mai jos ai câteva dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont în procesul de selecție.

De câte tipuri sunt procesoarele de sunet?

Cel mai important factor ce influențează decizia de cumpărare este modelul. În funcţie de necesităţi, vei avea de ales între următoarele tipuri de procesoare de sunet:

  • egalizatoare;
  • limitatoare;
  • compresoare;
  • noise gate;
  • noise expander;
  • procesoare multi-efect.

Cele mai cunoscute sunt egalizatoarele, dispozitive care îți permit să faci multiple ajustări sunetului, limitatoarele, rolul lor fiind de a seta un anumit prag pentru sunetul de ieșire, protejând în acest fel difuzoarele, și noise gate, modele setate pentru editare vocală, al căror principal obiectiv este eliminarea sunetelor de fond.

Sfaturi privind alegerea corectă a procesorului de sunet

Pe lângă tipul de procesor, este necesar ca în procesul de selecție să iei în considerare următoarele:

  • Conectivitatea

Majoritatea procesoarelor de sunet au un număr mai mare de ieşiri/intrări de tipul TRS sau XLR şi, în funcţie de model, permit adăugarea şi altor tipuri de ieşiri.

Poţi găsi pe piaţă procesoare de sunet ce pot avea conexiune USB, MIDI sau RCA. Conectivitatea este un element foarte important, pe care trebuie să-l analizezi cu atenţie, deoarece poţi avea probleme din cauza unei conexiuni deficitare. Majoritatea specialiştilor recomandă cablurile XLR şi TRS balansate.

  • Alimentarea

Cele mai multe din modelele de procesoare de sunet din magazine se alimentează cu curent alternativ, însă este bine să ştii faptul că există şi modele ce funcţionează pe bază de acumulatori.

Majoritatea preferă, totuşi, modelele pe curent, întrucât celelalte pot rămâne fără baterie când îţi este lumea mai dragă şi pot întrerupe astfel momente importante.

  • Dotările suplimentare

Dacă îţi doreşti o utilizare practică şi comodă, optează pentru un procesor de sunet dotat cu un case rack şi cablurile necesare. Astfel, îţi va fi mai uşor să-l montezi pe scenă atunci când ai nevoie.

În plus, asigură-te că investeşti într-un model fabricat din materiale de calitate, care să funcţioneze timp îndelungat, şi care să presupună o întreţinere facilă. De asemenea, cu cât designul aparatului este mai compact, cu atât îţi va fi mai uşor să-l transporţi acolo unde ai nevoie de el.

SoundStil îţi oferă procesoare de sunet de înaltă calitate

Pe internet vei găsi o gamă mai diversificata de procesoare de sunet decât în magazinele fizice, însă problema este că nu poţi avea încredere să comanzi de oriunde. SoundStil este un magazin online cu tradiţie, ce pune la dispoziţia clienţilor o varietate impresionantă de dispozitive necesare pentru activitatea în domeniul muzical şi nu numai.

Aici vei găsi procesorul de sunet de care ai nevoie şi vei avea garanţia că ai investit într-un produs de calitate, la un preţ corect. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, echipa de suport îţi stă la dispoziţie. Aceasta îți va oferi toate informaţiile necesare, astfel încât vei şti sigur că ai achiziţionat un produs bun pentru nevoile tale.

SoundStil este locul perfect pentru cei care lucrează în industria muzicală şi au nevoie de diferite dispozitive sau accesorii în activitatea lor. Calitatea produselor oferite este prioritatea magazinul, prin urmare, clienţii se întorc de fiecare dată mulţumiţi, pentru noi achiziţii.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.