In Neamt, iarna e demult apusa. Dupa cateva zile de frig si foarte putina zapada, florile au inflorit a doua oara

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 21:06

FLORILE AU INFLORIT A DOUA OARA

natura da tonul inceputului de primavara. Florile au scos, timide, capetele de sub pamantul amortit pentru a doua oara in aceasta iarna. Dupa prima incercare din decembrie, plantele sunt deja inverzite, desi este abia inceputul lui februarie.

Tanti Maria priveste uimita catre gradina cu flori. Femeii nu-i vine sa creada ca plantele pe care se astepta sa le vada abia peste cateva luni, incep sa iasa inca de pe acum.

Ghioceii au razbit deja prin pamantul uscat si scot capetele la lumina.

Primul ghiocel a inflorit la inceputul anului, in primele zile ale lui ianuarie. Acum, s-a incumetat din nou. Femeii nu-i vine sa creada ca pana si liliacul din fata portii se pregateste sa-i „ofere” un intreg buchet de flori.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Batranii

din zona Moldovei n-au mai avut de cativa ani ierni grele, cu geruri mari si troiene de zapada. Anul acesta abia daca au simtit intepatura frigului iar zapada le-a trecut foarte rapid prin fata ochilor.

Desi vremea pare de primavara, meteorologii avertizeaza sa nu ne lasam inselati. Iarna mai are inca un cuvant greu de spus iar frigul va reveni in toata tara, in zilele urmatoare.

 

Taguri: