In prima zi de munca presedintele Klaus Iohannis a avut programul incarcat!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:38

Intrat la prima ora pe portile Palatului Cotroceni, seful statului a mers la Piata Universitatii sa depuna o coroana de flori in memoria martirilor revolutiei.

La pranz s-a intâlnit cu premierul Victor Ponta, iar dupa amiaza a decorat un fost detinut politic.
Fiecare moment a fost organizat cu o rigoare nemteasca.

Coloana care intra pe poarta palatului Cotroceni este cea oficiala care il conduce pe presedintele Klaus Iohannis catre noul birou.

Este ora 9 si 30 de minute. Nicio secunda in plus si niciuna in minus, presdintele demonstreaza inca o data ca punctualitatea nemteasca e litera de lege.



Nu zaboveste prea mult la noul loc de munca. Portile Palatului se deschid din nou. De aceasta data Klaus Iohannis porneste catre Piata Universitatii.

Ajunge la destinatie la ora 10 si 30 de minute. Nu zaboveste decit timpul necesar sa cinsteasca memoria martirilor revolutiei

Imediat dupa ce militarii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazu' depun coroana din partea sefului statului, Klaus Iohannis  face un pas in fata, isi duce mana dreapta spre inima pastreaza un scurt moment de reculegere in memoria victimelor Revolutiei din 1989 si dupa mai putin de doua minute se indreapta spre masina.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

De altfel presedintele nici nu vrea sa faca prea mult tam-tam despre aceasta depunere de coroane la kilometrul zero. Gesturile sale vorbesc in locul cuvintelor.



Indata ce a postat imaginile pe pagina sa de socializare, aprecierile au si inceput sa curga. In numai 5 ore, peste 320 de mii de oameni au vizualizat filmuletul si 24 de mii au dat like.


Iar Klaus Iohannis nu pierde timpul. Dupa depunerea de coroane se intoarce la Palatul Cotroceni. Punctualitatea este astazi cuvint de ordine.

Intalnirea dintre presedinte si premier a fost anuntata pe facebook inca de ieri, cand Klaus Iohannis scria pe pagina sa ca l-a invitat pe Victor Ponta la discutii despre prioritatile guvernarii si colaborarea intre cele doua palate.

"L-am invitat mâine, 22 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, la o intâlnire la care vom discuta prioritatile guvernarii, actualitatea politico-economice si perspectivele colaborarii institutionale intre presedintie si guvern.
Intâlnirea va avea loc la ora 12:00."


SURSA: facebook/klaus iohannis

Tot pe facebook a venit si raspunsul premierului care a confirmat intalnirea.

Peste o ora a durat intalnirea la finalul careia premierul a decis sa paraseasca Palatul Cotroceni pe o alta poarta decat cea pe care a intrat. Ulterior, premierul a postat pe twitter si o reactie.

"Prima consultare institutionala cu Presedintele Iohannis- extrem de utila, serioasa si eficienta.
Lucrurile intra pe fagasul normal."


SURSA: twitter.com/victor_ponta

 

Taguri: