În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 19 iul 2024, 11:17

Filipineza s-a plâns de căldura insuportabilă din țara noastră

Sursa: TikTok; Pexels

Joi, într-un videoclip postat pe TikTok, o filipineză stabilită în România a adus în discuție provocările cauzate de valurile de căldură extremă din această vară.

Deși vine din Filipine, o țară cunoscută pentru climatul său cald, femeia a subliniat că se confruntă cu dificultăți mari în România din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Cum a reacționat o filipineză la valul de caniculă din țara noastră

În clipul postat pe TikTok, filipineza s-a arătat foarte afectată de canicula din țara noastră: „Sunt filipineză, dar sufăr aici, în România, cu căldura! Ce căldură mare! Ei cred că dacă sunt filipineză sunt obișnuită cu căldura.

Nu! Nici în Filipine nu-mi place căldura”.

Însă internauta a găsit rapid o modalitate ingenioasă pentru a se răcori. Aceasta s-a pus cu fața pe un pepene roșu scos de la frigider. În același videoclip, soțul român al femeii a descris condițiile meteorologice din Filipine, care sunt mai severe față de cele din România, datorită umidității ridicate și temperaturilor mari chiar și în timpul nopții.

„Te omoară, e aerul umed. E cald și transpiri, la 4:00 dimineața 30 de grade”, a spus bărbatul.

Citește și: Reacția inedită a unei filipineze după ce încearcă fructe românești: „Atât de bune și atât de dulci”. Videoclipul a devenit viral pe TikTok

Totuși, canicula din România a depășit, în această vară, multe recorduri anterioare. Gabriela Băncilă, director de meteorologie operațională în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat pentru HotNews.ro că luna iulie a acestui an a înregistrat temperaturi record, față de valorile din iulie 2012.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Alin Oprea, despre destrămarea trupei Talisman și drepturile membrilor din ea. “Groapa în care a căzut el, trebuia să cad eu.”

Vara anului 2024 se anunță a fi cea mai caniculară din istorie 

În primele 13 zile ale lunii, media temperaturilor la nivel național a fost de 24 de grade Celsius, marcând un record absolut pentru această perioadă. Un aspect notabil al acestei veri este numărul semnificativ de zile cu temperaturi extreme, de 40-42 de grade Celsius. Spre deosebire de 2012, când temperaturile au fost constant ridicate, în 2024 ne confruntăm cu episoade repetate de căldură intensă.

Deși este dificil de estimat exact poziția lunii iulie 2024 în clasamentul celor mai călduroase luni, datele de până acum sugerează că se va afla printre primele locuri. Luna iunie a acestui an a fost deja extraordinar de caldă, cu temperaturi medii care au fost cu 3 grade Celsius peste valorile normale și, în anumite zone, cu aproape 5 grade Celsius.

Citește și: Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade

Având în vedere că atât iunie, cât și iulie au înregistrat temperaturi mult peste medie, vara lui 2024 are toate șansele să fie cea mai caldă de până acum, indiferent de evoluția lunii august, notează sursa citată.

 


Într-un sat pitoresc din județul Buzău trăiește un om ale cărui forțe extraordinare par desprinse din legende. Povestea impresionantă a acestuia a fost prezentată duminică, pe 1 septembrie, la „Asta-i România”