În România se circulă în condiții de iarnă: Drumuri blocate și restricții de circulație din cauza ninsorilor. ANM anunță cod portocaliu în anumite regiuni din țară

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 08 ian 2024, 14:35

Din cauza ninsorilor, care s-au abătut asupra României, mai multe drumuri au fost închise

Sursa: pexels.com

Mai multe drumuri au fost închise, luni, din cauza vremii nefavorabile.

Luni, 8 ianuarie, din cauza ninsorilor care s-au abătut asupra României, mai multe drumuri au fost închise, iar traficul a fost îngreunat.

Sezonul rece aduce cu sine provocări suplimentare în trafic, iar drumurile din mai multe județe ale României se confruntă cu condiții de iarnă dificile. În acest ghid complet, vei găsi informații actualizate despre restricțiile de circulație, starea drumurilor și recomandările autorităților pentru a te asigura că călătoria ta se desfășoară în condiții de siguranță.

Mai multe restricții de circulație au fost impuse din cauza ninsorii

Centrul InfoTrafic al IGPR a emis o serie de avertizări și restricții în contextul condițiilor meteorologice nefavorabile. La ora 13:00, restricții de circulație au fost impuse pentru autovehiculele cu masă totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe DN 28A (Pașcani – Moțca) și DN 15D (Roman – limită jud. Vaslui), precum și pe sectoarele DN 24B (Huși-Albița) și DN 28 (Cozia-Albița).

De asemenea, două sectoare de drum național din Neamț și Vrancea au fost închise.

Citește și: Vremea pentru ziua de marți, 9 ianuarie 2024: ANM anunță ninsori și viscol în partea de sud a țării și ger pe timpul nopții

Pe fondul ninsorii abundente și a viscolului, restricții au fost impuse pentru autovehiculele grele pe mai multe sectoare de drum, inclusiv DN 24B (Albița-Huși) și DN 28 (Cozia-Răducăneni).

Pentru a evita situații neplăcute, șoferii sunt sfătuiți să consulte actualizările Centrului InfoTrafic și să respecte restricțiile impuse.

Anumite drumuri județene închise din cauza zăpezii

În județele Neamț și Vrancea, două sectoare de drum național au fost închise din cauza vremii severe. Aceasta reprezintă o măsură de siguranță pentru a preveni incidentele în trafic.

Echipele de deszăpezire acționează pentru a menține carosabilul practicabil, dar siguranța ta depinde și de modul în care te pregătești pentru drum.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Autoritățile au intervenit în mai multe județe din țară

Județul Galați

Pe DN 24 și DN 24D, vântul puternic afectează carosabilul, iar pe alocuri sunt porțiuni cu zăpadă frământată. Echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri acționează pentru a menține siguranța circulației.

Județul Vrancea

Județul se confruntă cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în zona de nord există viscol puternic. Intervenția drumarilor este continuă, iar șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să aibă mașinile echipate corespunzător.

Circulația în condiții de iarnă necesită atenție sporită și respectarea regulilor de siguranță. Urmează recomandările autorităților, adaptează-ți conducerea la condițiile meteo și asigură-te că mașina ta este pregătită pentru a face față iernii.

Fii informat și prudent pentru a ajunge la destinație în siguranță în această perioadă dificilă.

ANM anunță cod portocaliu de viscol

ANM a anunțat, luni la ora 13:00, cod portocaliu pentru următoarele localități din țară:

În zona : Județul Brăila: Ianca, Însurăței, Ulmu, Dudești, Cireșu, Bărăganul, Zăvoaia, Ciocile, Bordei Verde, Roșiori, Surdila-Greci; Județul Ialomiţa: Amara, Grivița, Scânteia, Reviga, Traian, Miloșești, Gheorghe Lazăr, Cocora, Valea Ciorii; Județul Buzău: Padina, Rușețu, C.a. Rosetti, Largu.

Citește și: Zăpadă și temperaturi extreme. Valul polar se apropie de România. Care sunt previziunile meteorologilor pentru săptămâna viitoare

Recomandări importante pentru această perioadă

Echipament Corespunzător

Nu pleca la drum fără să te asiguri că mașina ta este echipată corespunzător pentru condițiile de iarnă. Verifică starea anvelopelor, asigură-te că ai lopată și material antiderapant în portbagaj.

Circulație Prudentă

Reducerea vitezei și păstrarea unei distanțe adecvate față de vehiculele din față sunt esențiale în condiții de iarnă. Evită manevrele bruște și folosește frâna și accelerația cu delicatețe.

Actualizări Periodice

Fii la curent cu informațiile actualizate privind condițiile meteo și restricțiile de trafic. Urmărește Centrul InfoTrafic și alte surse de știri pentru a te adapta la schimbările din trafic.