În țară s-au înregistrat primele temperaturi negative: Meteorologii Accuweather anunță data la care va cădea prima zăpadă în București

Autor: Cristina Mocanu

Meteorologii Accuweather anunță data la care va cădea prima zăpadă în București

Sursa: pexels.com

Pe ce dată va cădea prima zăpadă în București, mai ales că vremea din România se schimbă total?

Vremea începe să se răcească brusc în România, iar meteorologii de la Accuweather anunță primele temperaturi negative în București. Prognozele indică precipitații abundente și o scădere semnificativă a temperaturilor în perioada următoare.

Ploi abundente și frig în toată țara

Vara a trecut, iar primele semne de răcire a vremii s-au făcut simțite încă din septembrie. În întreaga țară, temperaturile au început să scadă semnificativ.

În Miercurea Ciuc, de exemplu, termometrele au înregistrat valori sub 0 grade Celsius, ceea ce i-a surprins pe locuitori și i-a determinat să scoată hainele de iarnă mai devreme decât se așteptau. Recent, specialiștii de la Accuweather au anunțat momentul exact în care vor apărea primele temperaturi negative în Capitală.

Potrivit prognozelor emise de meteorologii de la Accuweather, în perioada 11 – 13 septembrie, România se va confrunta cu ploi însemnate, inclusiv în București.

Precipitațiile vor afecta mare parte din țară, aducând o răcire bruscă a vremii. Deși temperaturile din București au fost încă destul de blânde în primele zile de toamnă, meteorologii avertizează că schimbarea este iminentă. Vremea urmează să devină din ce în ce mai rece, iar bucureștenii vor fi nevoiți să își pregătească hainele groase.

Citește și: Vin ploile în România. Meteorologii au emis cod galben de inundații până miercuri, la miezul nopții. Care sunt județele vizate

Pe ce dată va cădea prima zăpadă în București?

Odată cu trecerea timpului, frigul se va instala și în Capitală. Specialiștii au anunțat că, începând din luna noiembrie, vremea va deveni semnificativ mai rece. În primele două săptămâni ale lunii noiembrie, temperaturile maxime vor varia între 10 și 16 grade Celsius, în timp ce minimele vor scădea între 2 și 7 grade Celsius.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Cu toate acestea, pe data de 13 noiembrie, Bucureștiul va înregistra primele temperaturi sub 0 grade. Maxima zilei va fi de aproximativ 13 grade Celsius, în timp ce minima va coborî până la -1 grad Celsius. Acesta va fi semnalul că iarna își face simțită prezența în Capitală.

După acest episod, frigul va deveni și mai aspru. În săptămâna următoare, între 17 și 24 noiembrie, meteorologii estimează temperaturi maxime situate între 6 și 11 grade Celsius, iar minimele vor varia între -1 și -4 grade Celsius, ceea ce indică un început de iarnă în

toată regula.

Cum va fi vremea în restul țării în perioada următoare

Începând cu luna septembrie, Accuweather a prognozat trei zile consecutive de ploi intense pe teritoriul României, o situație rar întâlnită în ultima vreme, ținând cont de seceta prelungită din acest an. Între 11 și 13 septembrie, ploile vor cuprinde atât Bucureștiul, cât și restul țării, oferind un necesar respiro după seceta din timpul verii.

Citește și: Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Urmează o perioadă cu ploi, furtuni și temperaturi în scădere

În intervalul 9 – 16 septembrie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât media specifică perioadei în majoritatea regiunilor, în special în nord-estul țării. În ceea ce privește precipitațiile, meteorologii prevăd un regim pluviometric mai bogat, mai ales în zonele montane. Aceste fenomene meteorologice vor aduce un sfârșit de vară umed și o toamnă rece pentru majoritatea țării.

Astfel, ne apropiem de un sezon rece care începe să-și arate colții în întreaga țară, iar Capitala nu va face excepție.