Încă o persoană a murit în urma infecției cu Flurona! Combinația de gripă și COVID-19 continuă să facă victime

Author: Lavinia Medrea

Luni, în Iași, o persoană a murit din cauza infecției cu Flurona. Este vorba despre o femeie în vârstă de 74 de ani. Astăzi, la Timiș, o altă femeie în vârstă de 65 de ani a murit în urma aceleiași infecții, urmate de comorbidități.

O femeie în vârstă de 65 de ani, infectată cu Flurona, a decedat  la Spitalul Municipal Timişoara, fiind primul deces înregistrat în județul Timiș. Pacienta nu era vaccinată antigripal și nici împotriva tulpinii Omicron a virusului COIVD-19. 

Un nou deces provocat de Flurona în Timiș

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, femeia care a decedat era internată la Spitalul Municipal Tmişoara. 

„Astăzi, 12 ianuarie, la nivelul judetului Timiş, a fost raportat primul caz de deces diagnosticat cu infecţie simultană cu virusul gripal si SARS-Cov 2. Este vorba de o pacientă în vârstă de 65 de ani, cu multiple comorbidităţi, internată în cadrul Spitalului Municipal Timişoara, care a prezentat simptomatologie accentuată şi a fost testată PCR multiplex în data de 11 ianuarie a.c..

Pacienta nu era vaccinată antigripal şi nici împotriva variantei Omicron”, a anunțat, joi, DSP Timiş.

Citește și: Simptome flurona: Tot ce trebuie să știi despre dubla infecție cu gripă și COVID-19. ”Vorbim de o simptomatologie destul de clară”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

DSP Timiş a anunțat, luni, că în ultimele şapte zile au fost găsite 184 de cazuri de COVID-19. De asemenea, DSP Timiş a mai anunţat, de asemenea, miercuri, că până în momentul respectiv au fost depistate 185 de cazuri de gripă la nivelul judeţului, cu 29 de internări în spitale.

Ce este Flurona, combinația dintre gripă și COVID-19

Flurona este o dublă infecție constituită din combinația dintre gripă și COVID-19.

Medicii avertizează că simptomele sunt foarte grave, astfel că unele cazuri necesită internate în unitățile spitalicești pentru tratamente specializate. Deoarece evoluția bolii este imprevizibilă, experții recomandă testarea din primele momente în care sunt sesizate simptome de boală. Se recomandă, de asemenea, purtarea măștii sanitare de protecție. 

Citește și: Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și Covid-19

Adrian Marinescu le recomandă tuturor utilizarea testelor rapide care se găsesc în farmacii atunci când apar simptome. Dacă se confirmă infecția cu Flurona, este necesar un control de specialitate şi eventual tratament în spital, conform medicului. Tratamentul se aplică atât gripei cât și virusului COVID-19.