Încă o pierdere în teatrul românesc! Victor Rebengiuc a anunțat că se retrage de pe scenă definitiv

Autor: Lavinia Medrea

Încă o pierdere în teatrul românesc! Victor Rebengiuc a anunțat că se retrage de pe scenă definitiv

Sursa: Facebook Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc a anunțat că se va retrage definitiv de pe scena teatrului românesc, după ce va juca în ultima piesă, intitulată „Tatăl”, de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, la Teatrul Bulandra din București.

După ce a bucurat spectatorii timp de 67 de ani în cu aparițiile în teatru şi film, Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea definitivă din actorie, precizând că rolul din piesa „Tatăl” este ultimul rol pe care îl va juca.

Victor Rebengiuc se retrage de pe scena teatrului românesc definitiv: „E ultimul rol pe care-l joc!”

„Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu.

M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a mărturisit actorul Victor Rebengiuc, pentru un post de televiziune.

Citeste si: Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel se înrăutățește pe zi ce trece. Acesta a ajuns de urgență la spital, la scurt timp de la ultima internare

Avanpremiera „Tatăl”, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19:00, potrivit adevărul.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Textul piesei de teatru a fost laureat în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă şi nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, iar Raluca Aprodu l-a adaptat pentru scenă.

Victor Rebengiuc interpretează rolul unui tată bătrân care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide. Alături de acesta, mai joacă Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Victor Rebengiuc se bucură de o carieră artistică impresionantă

Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai mari actori ai teatrului, filmului și televiziunii românești, un titan care are o carieră artistică impresionantă, care durează de peste 65 de ani. Actorul și-a început drumul în cinematografie în anul 1956, debutând cu lungmetrajul „Mândrie” (Marius Teodorescu), iar în 1964 și-a câștigat un public fidel cu  rolul din „Pădurea spânzuraţilor” (în regia Liviu Ciulei). 

Citeste si: Alexandru Arșinel este în stare extrem de gravă la spital. Marele actor este supravegheat în permanență de către medici

Printre numeroasele premii şi distincţii pe care marele actor Victor Rebengiuc le-a primit se numără și Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” şi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler (2017).

De-a lungul carierei lui, Victor Rebengiuc a interpretat peste 70 de roluri în filme, iar pe scenele de teatru a jucat peste 200 de roluri.

 

Taguri: