INCA O TAXA! Evaluatorii de risc le dau batai de cap proprietarilor de magazine VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 nov 2020, 09:50

De cand au aflat de directiva europeana, galatenii nici nu vor sa auda de asa ceva!

Asta le mai lipsea, spun ei, sa mai scoata din buzunar un ban in plus, in conditiile in care au afacerile asigurate, buton de panica si, unii dintre ei, agenti de paza. Cei care au gandit proiectul ii contrazic. In viziunea lor, astfel de imagini ar putea deveni istorie, in momentul in care patronii vor beneficia de un evaluator de risc.

Dar haideti mai bine sa aflam ce presupune aceasta meserie: Inseamna identificarea bunurilor si vulnerabilitatile zonei.
Ar mai fi o noutate: Trebuie sa coreleze aceste masuri cu locatia si zona unde functioneaza obiectivul. Cu alte cuvinte, evaluatorul de risc la efractie va aduna date de la politie despre criminalitatea din cartierul respectiv si daca in jurul casei de schimb valutar sau a bijuteriei se afla vreun vreo banda de spargatori prin care autorii unui jaf sa dispara. La finalul analizei, evaluatorul va stabili de cati agenti de paza are nevoie obiectivul pentru a descuraja hotii si ce alte metode pot fi folosite pentru a preveni un jaf.


Magazinul de bijuterii al femeii din imagini a fost calcat de hoti, in urma cu 14 ani. Atunci, cativa indivizi mascati “i-au usurat” afacerea de trei kilograme de aur. Chiar daca paguba a fost insemnata, patroana e convinsa ca existenta unui evaluator ar fi fost apa de ploaie. Deocamdata nu s-a stabilit pretul unei analize de risc. Cert este ca pana la sfarsitul anului viitor toate bijuteriile, casele de schimb valutar si bancile vor trebui sa fie expertizate de un evaluator de risc.
Fireste, pe banii patronului!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.