Inca o TAXA pentru romani! Va fi un scandal imens! Pentru ce vom fi obligati sa platim

Author: L.S.
Actualizat: 17 nov 2020, 04:55

Apare o nouă taxă în România. Acesta este proiectul care va stârni un scandal imensă. Cu toții vom fi obligați să o plătim.

Este vorba despre taxa pe apă uzată care va fi plătită de fiecare locuitor al Capitalei.

Primăria Capitalei a decis să lanseze în consultare publică proiectul prin care se stabilește, începând cu 01.11.2019, a doua componentă a Taxei Municipale pentru Apă Uzată (TMAU2), în valoare de 7 bani pe metrul cub, potrivit capital.ro.

Proiectul se va desfășura în două etape. Primul constă în construirea Stației de Epurare de la Glina, demarată în anul 2006 și finanțată prin ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare), respectiv reabilitarea și extinderea Stație de Epurare de la Glina, finanțată

prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

Vezi programul tv Kanal D

Introducerea TMAU2 este una dintre obligațiile incluse în contractul de finanțare semnat în decembrie 2016 pentru proiectul „Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa II”. Finalizarea investiției va contribui la reducerea riscurilor generate de descărcările de apă uzată netratată sau tratată insuficient, deversate în râul Dâmbovița, potrivit sursei citate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Etapa a doua a proiectului este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și co-finanțată de la bugetul local al Municipiului București.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,7 miliarde lei, din care peste un miliard lei este asigurat din fonduri europene nerambursabile, iar diferența din bugetul local.

Contribuția Municipiului București la proiectul menționat a fost asigurată prin contractarea unui împrumut de la BEI, în valoare de până la 75 milioane euro, iar costurile legate de restituirea acestuia sunt acoperite, potrivit normelor europene în vigoare, de cei care generează acest tip de poluare (apele uzate).

Taxa va fi colectată pentru Municipiul București, de operatorul care furnizează serviciul de canalizare, Apa Nova, de la persoanele fizice și juridice care beneficiază de respectivul serviciu public.

sursa: capital.ro

Citeste si: Rezultate Bacalaureat 2019 toamna. Edu.ro a publicat notele. Verifică AICI!

Citeste si: Andreea Antonescu divorteaza! "Atat eu, cat si Traian suntem doua persoane libere"

Citeste si: FOTO Ellie Goulding s-a casatorit! Cum arata rochia de mireasa a celebrei cantarete

 

Taguri: