Încă o tragedie în România! Un bărbat din Iași s-a înecat după ce a intrat în lac să facă o baie

Author: Diana Tilă
Actualizat: 05 iun 2023, 03:40

Un bărbat din Iași s-a înecat după ce a intrat în lac să facă o baie

Sursa: observatornews.ro

Un bărbat din Iași s-a înecat în urmă cu o zi, în timp ce se afla la un grătar împreună cu prietenii săi.

Tragicul eveniment a avut loc în zona de agrement Ciric, din Iași. Bărbatul și-a pierdut viața după ce a ignorat semnul că scăldatul în acel lac e strict interzis.

Citeste si: Cine este românul care s-a pierdut în larg cu cei nouă prieteni ai lui și a decedat. Surse apropiate spun că nu purta vestă de salvare

Încă o tragedie în România! Un bărbat din Iași s-a înecat după ce a intrat în lac să facă o baie

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit duminică, 4 septembrie, după ce a intrat în lac să facă o baie. Victima se afla la un grătar împreună cu prietenii săi, însă, acesta a decis să se aventureze într-un lac, unde scăldatul era interzis.

„Făceam un grătar şi pe lângă noi a zis că vrea să facă o îmbăiere şi s-a aruncat în Ciric. De două ori a ieșit la suprafața şi atât", a declarat prietenul victimei.

Citeste si: Lacrimi și mesaje de condoleanţe pentru Liviu, românul care și-a pierdut viața în Lefkada: ''Cuvintele nu-și au rostul''

Românul ar fi decis să intre în apă după ce a consumat mai multe pahare de alcool. 

La doar câteva minute după ce s-a aruncat în apă, prietenii victimei au realizat că bărbatul nu mai iese la suprafaţă. 

  „Au servit nişte pahare ceva şi după unul din ei s-a dezbrăcat şi s-a aruncat în apă. Acum îl cauta şi nu l-a găsit nici acuma", a declarat un bătrân care se afla la fața locului.

Astfel, oamenii au sunat imediat la 112, iar autoritățile s-au deplasat la fața locului. Pompierii au folosit mai multe autopseciale şi două bărci pneumatice. Însă, după două ore de căutări, salvatorii au recuperat trupul fără viaţă. 

De urgenţă au fost plasate 3 autospeciale de intervenţie, echipajul de terapie intensivă mobila cu medic şi două bărci pneumatice", a transmis Georgică Onorefiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cu toate că în baza de agrement Ciric scăldatul este strict interzis, plăcuteţe de avertizare sunt ignorate de oameni şi se petrec tot mai des astfel de tragedii.