Încă o victimă a exploziei de la Crevedia. Un bărbat care avea arsuri pe 95% din suprafața corpului a decedat la spital

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 31 mai 2024, 01:05

Încă o victimă a exploziei de la Crevedia. Un bărbat care avea arsuri pe 95% din suprafața corpului a decedat la spital

Sursa: colaj

Explozia din Crevedia a mai făcut o victimă. Este vorba de un bărbat de 63 de ani din localitate, care era internat la Spitalul Floreasca. Bilanţul persoanelor care au decedat în urma exploziilor se ridică acum la trei.

Reprezentanţii spitalului au confirmat faptul că bărbatul de 63 de ani a fost victimă a exploziei produse sâmbătă la stația GPL din Crevedia, Dâmbovița.

Bilanțul deceselor de la Crevedia a ajuns la trei

Bărbatul decedat era unul dintre cei doi pacienţi aflați în stare critică, intubaţi şi ventilaţi mecanic.

„În cursul nopţii, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienţi cu arsuri de peste 90% din suprafaţa corporală.

În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situaţie tragică având în vedere şansele extrem de reduse de supravieţuire ale pacienţilor aflaţi în această situaţie. Adresăm compasiunea noastră familiei",  a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Citește și: „Incendiul nu a pornit de la o țigară” Patronul stației GPL a dezvăluit cauza tragediei de la Crevedia

Numărul persoanelor care au murit în urma exploziilor se ridică la trei, după ce Lică și Florica, soț și soție, și-au pierdut viața în urma exploziei.

Florica a murit din cauza arsurilor, iar soțul ei a suferit un infarct în momentul în care a văzut-o.

Mai multe victime ale exploziei au fost transferate la spitalele din străinătate

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru îngrijiri de specialitate,  12 dintre victimele exploziei din Crevedia au fost transferate în străinătate, mai exact în Belgia, Austria, Norvegia şi Germania. Aceștia prezintă arsuri pe mai bine din jumătate din suprafața corpului.

Un pacient transferat la Bruxelles are arsuri pe mai mult de 15% din suprafața corpului, el fiind intubat şi ventilat mecanic, „stabil hemodinamic”, transmite Ministerului Sănătăţii.

Cel de-al doilea pacient transferat la Bruxelles are arsuri de peste 20% din corp, respiră spontan, este stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Unul din pacienţii transferaţi la Milano este în stare gravă, deoarece are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Cel de-al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, starea clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Citește și: „Când o să murim, o să murim de la GPL-ul ăsta” Cum și-a prevestit moartea Florica, una dintre victimele exploziei de la Crevedia

Cei doi pacienţi transferaţi în Germania au arsuri pe 40% din corp, respiră spontan și sunt stabili hemodinamic. Doi pacienţi transferaţi în Austria respiră spontan și sunt stabili hemodinamic, însă nu sunt într-o stare tocmai bună.

Pacientul transferat la Viena respiră spontan și este stabil hemodinamic. Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck, Germania, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic și stabili hemodinamic. 

Pacientul transferat la Bergen, Norvegia, respiră spontan și este stabil hemodinamic.