Încă un accident tragic în Turcia! Bilanțul este de 19 morți și 26 de răniți, care ar putea crește. Cum s-a petrecut nenorocirea

Author: Lavinia Medrea

Un nou accident în Turcia! După ce ieri au murit 16 persoane și 31 de persoane au fost rănite, o altă tragedie a avut loc, la doar câteva ore mai târziu.

Tragediile se țin în lanț de căpătâiul Turciei. Primul accident, în care un autobuz a omorât o echipă de paramedici și pompieri, care se afla la intervenție pentru un alt caz, și care s-a soldat cu un bilanț total de 16 morţi şi 31 de răniţi, a avut loc pe o autostradă care leagă oraşul Gaziantep de oraşul Nizip, spune guvernoratul provinciei Gaziantep, relatează România TV.

Conform agenţiei de presă turcă DHA, o ambulanţă, o maşină de pompieri şi un vehicul al unei echipe de jurnalişti, care venise la locul accidentului inițial, au fost lovite frontal de un autocar de pasageri, care se deplasa pe aceeaşi autostradă. Trei salvatori, trei pompieri şi doi jurnalişti de la agenţia de presă turcă Ilhas se află printre cei 16 morţi, spune presa locală.

Încă un accident în Turcia. Sunt 19 morți și 26 de răniți

La câteva ore distanță de prima tragedie, alte 19 persoane au decedat, iar 26 au fost rănite, la 250 de kilometri spre est. În a doua tragedie a fost vorba de un vehicul de transport de marfă şi mai multe autoturisme, spune ministrului turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca.

„Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accident (…) a crescut, din păcate, la 19.

Numărul răniţilor este de 26, dintre care şase în stare gravă”, a transmis ministrul pe Twitter, după ce, la început, anunţase 16 persoane decedate.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Accident mortal de mari proporții! Un autobuz s-a răsturnat peste o echipă de pompieri și paramedici care se aflau în intervenție. Sunt minim 16 morți, iar 22 de persoane au fost rănite

„Accidentul s-a produs după ce şoferul camionului nu a mai putut frâna şi a intrat în mulţime în Derik”, în provincia Mardin, a mai transmis Fahrettin Koca.

Cum s-a întâmplat a doua tragedie. Reprezentare grafică

Videoclipurile difuzate de presa turcă prezintă un şofer care a pierdut controlul camionului său şi a intrat în mai multe vehicule. Sunt văzuți, de asemenea, pietoni care încearcă să fugă din calea tragediei.

Citeste si: Incendiu devastator la un restraurant din Turda- Pompierii intervin de urgență la fața locului

Conform agenţiei de ştiri oficiale din Turcia Anadolu, un accident tragic, în care au fost implicate trei vehicule, a avut loc în acelaşi loc cu puţin timp în urmă, iar echipele de salvare se aflau acolo atunci când camionul a intrat în mulţime.

Reprezentarea grafică a accidentului: 

 

Taguri: