Încă un atac armat a avut loc în Serbia, după ce în urmă cu o zi a avut loc un alt atac în Belgrad. Agresiunea s-a soldat cu opt victime și 13 răniți

Editor Web: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 mai 2023, 01:51

Agresiunea s-a soldat cu opt victime și 13 răniți

Sursa: Twitter @panonski_kozak/PixaBay

În urma unui atac armat produs joi seară în apropierea orașului Mladenovac din Serbia, cel puțin opt persoane au fost ucise și alte 13 rănite.

Atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mișcare, după care a fugit de la fața locului. Șapte dintre răniți se află în stare critică. 

Atac armat în Serbia, la o zi după atacul din Belgrad

Poliția a înconjurat zona în căutarea unui suspect de 21 de ani. Căutările sunt efectuate cu sprijinul unor elicoptere și drone.

Citește și: Dan Negru, reacție dură după masacrul din Serbia: „Puțini vorbesc despre faptul că…”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Printre victime se află și un ofițer de poliție și sora acestuia. Se presupune că împușcăturile au avut loc la mai multe adrese.

Un elev de 13 ani a comis un atac armat în Belgrad

Miercuri, un elev de 13 ani a comis un atac armat la o școală din Belgrad și a ucis opt elevi și un gardian. Conform poliției, atacatorul este Kosta Kecmanovic și a fost elev la aceeași școală încă din 2019.

Armele folosite erau ale tatălui său, iar atacul a fost minuțios planificat cu o lună înainte.

Citește și: „Am luat viața mai multor colegi”. Ce le-a spus atacatorul din Serbia autorităților atunci când a sunat să spună că și-a împușcat colegii

Fiindcă atacatorul este prea mic pentru a fi acuzat penal, băiatul va fi trimis la o instituție psihiatrică, iar părinții lui au fost arestați. În semn de omagiu, au fost așezate mormane de flori, ursuleți de pluș, mingii de fotbal și mesaje de condoleanțe pe gardul locului în care a avut loc incidentul groaznic.

Chiar dacă Balcanii reprezintă o regiune plină de arme rămase din războaiele din anii 90, atacurile armate în masă sunt foarte rare, iar atacul armat care a avut loc la școala din Belgrad este primul din istoria modernă a Serbiei. Națiunea este șocată de eveniment și se pregătește de trei zile de doliu național.

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.