Încă un caz de parlamentari înarmați la Palatul Parlamentului! Doi bărbați au fost prinși cu arme albe asupra lor

Webeditor: Redactia KANAL D
Actualizat: 12 feb 2024, 05:20

Încă un caz de parlamentari înarmați la Palatul Parlamentului

Sursa: PixaBay

La intrarea în Parlament, doi bărbați în vârstă de 71 și 74 de ani au pătruns în încăpere cu arme albe, respectiv un box metalic și bricege.

Cei doi bărbați au fost interogați după fapta lor. În timpul controlului, unul dintre ei, iritat, a declarat că are acasă și o „grenadă”.

Doi bărbați au fost prinși cu arme albe asupra lor în Palatul Parlamentului

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1708/20316295/1/doi-barbati-au-fost-prinsi-cu-arme-albe-asupra-lor-in-palatul-parlamentului.jpg

Poliția Capitalei a fost informată, vineri, că angajații Serviciului de Protecție și Pază au găsit, în urma perchezițiilor, arme albe în posesia celor doi bărbați, conform raportului Secției 17 de Poliție.

„Aceştia au calitatea de revoluţionari şi urmau să participe la Conferinţa Naţională Pentru Demnitatea Revoluţionarilor din Decembrie 1989, ce se desfăşoară în incinta Palatului Parlamentului, în sala Nicolae Iorga”, a declarat sursa menționată anterior.

Citește și: Senatul vrea să cumpere 22 de autoturisme tip limuzină, iar Camera Deputaților achiziţionează servicii de întreţinere şi reparaţie a autovehiculelor

Cei doi bărbați au fost duși la sediul subunității pentru a fi interogați.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Conform informațiilor transmise de poliție, bărbatul de 74 de ani a declarat, nervos, că are acasă și o „grenadă”. Investigațiile în acest caz continuă, spun autoritățile. 

Ariadna Cîrligeanu, dosar penal după ce a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1708/20315555/1/presedinta-filialei-de-tineret-aur-ariadna-cirligeanu-s-a-ales-cu-dosar-penal-dupa-ce-a-incercat-sa-intre-in-parlament-cu-patru-gloante-asupra-ei-reactia-partidului-aur-2.jpg

Deputatul Dan Tănasa a spus, miercuri, că obiectele pe care le deținea colaboratoarea AUR, care a fost oprită la intrarea în Parlament, erau, de fapt, suveniruri. Acesta a mai spus și că presa pune gaz pe foc degeaba.

„E o minciună. Trebuie să vedeţi mai întâi care este definiţia noţiunii de gloanţe. Nu, nu sunt gloanţe. Trebuie să vedem ce înseamnă glonţ, ce îndeamnă obiect de fier.

N-am vorbit cu dumneaei. Trebuie să vedem exact care este definiţia glonţului şi care este definiţia unui obiect de metal. De aici, să facem afirmaţii că sunt mitraliere, că sunt... O fi venit, o fi avut... Este un obiect care este des întâlnit, un suvenir, un...(...) Sunt de acord că nu avea ce să caute cu chestiile alea după ea, dar de aici şi până la a spune că alea erau gloanţe şi chestiuni de natură penală, astea deja sunt pur şi simplu manipulări şi fabulaţii.
Nu există niciun element penal 
în chestiunea asta”, a spus Dan Tanasă, la Parlament, conform Agerpres.

Citește și: Șoferii care vor depăși limita de viteză se vor alege cu mașina confiscată. Permisul de conducere va fi și el suspendat pentru o jumătate de an

Deputatul a spus, de asemenea, că este normal protestul care a avut loc miercuri la Parlament.  „Oamenii protestează în stradă pentru că sunt frustraţi, sunt nemulţumiţi. Este o minciună că oamenii nu pot intra înăuntru.(...) Nu încearcă să blocheze nimeni nimic, protestează în jurul clădirii Parlamentului. N-a blocat nimeni, nu mai minţiţi! Accesul este blocat de Jandarmerie, regulile nu le face AUR”.

Adriana Cîrligeanu a fost audiată preț de două ore la Secția 17 de Poliție, după care a fost eliberată. Investigațiile vor continua în libertate, fără să suporte măsuri restrictive.

„Referitor la incidentul din această dimineață, facem precizarea că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție” , au spus reprezentanţii Camerei Deputaţilor.